woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Dordtse architecten willen winkelpuien verfraaien

16 april 2013

DORDRECHT - Om het aanzien van een aantal winkelstraten te verfraaien hebben een groep architecten het idee gelanceerd verwaarloosde panden in oude luister te herstellen. Volgens hen zou dat de binnenstad een economische impuls geven.

De initiatiefnemers, verenigd in de stichting De Stad, hebben vooral gekeken naar panden op de Voorstraat en tussen het Scheffersplein en de Visbrug. Volgens de initiatiefnemers zijn de lelijke gevels mede de oorzaak van de leegstand. De stichting wil nu een zogenaamd ‘puienproject’ beginnen om de aanblik van panden in de binnenstad op te knappen. Daarvoor is echter de steun van de winkeliers en vastgoedeigenaren nodig. Zij moeten bereid zijn de renovaties te betalen.

Verder willen de leden van De Stad met de gemeente een plan van aanpak opzetten. Overigens is wethouder Jasper Mos (Economische Zaken) vooralsnog niet bereid hiervoor geld beschikbaar te stellen. Volgens wethouder Mos beloon je met subsidie juist de verloedering van een pand.

Lees meer over:

binnenstad winkelpuien de stad
Deel dit bericht met je vrienden!