Thursday 23 September 2021

Alles over Dordrecht

Prominente rol in ministersvak voor het Dordtse Kamerlid Gerard Schouw (D66)

16 april 2013

UP DATE

Vandaag speelde Gerard Schouw in de Kamer een prominente rol bij de afschaffing artikel Goidslastering in de wet.

DORDRECHT – Veel Kamerleden zitten nooit in het zogeheten vak K – het ministersvak - van het kabinet. Deze tijd brengt het D66 kamerlid Gerard Schouw in Dordrecht haast op deze prominente plek in de kamer meer tijd door dan op zijn vaste kamerstoel .

Hij heeft zijn naam verbonden aan in elk geval drie ontwerpwetsvoorstellen. De afschaffing van het artikel over godslastering in de wet scoorde veel aandacht. Daarnaast is Gerard Schouw bezig met een wetsvoorstel rond het referendum, een kroonjuweel van D66. Ook een derde wetsvoorstel heeft hij in de maak om langs de tweede en eerste kamer te loodsen. Het betreft de weigerambtenaar.
In de regel beoordelen Kamerleden de wetsvoorstellen van het kabinet. Er is echter een select groepje Kamerleden dat zelf op dit punt van de parlementaire rechten gebruik maakt om een wet te ontwerpen.

De eerste Haagse journalist heeft de prominente rol van de Dordtse oud-wethouder inmiddels ontdekt en twittert:

•  Rutger vd Dikkenberg:
Donderdag met @piadijkstra over #weigerambtenaar: gemeente mag gewetensbezwaarde trouwambtenaar (tegen homohuwelijk) niet meer aannemen.
Kamerlid @GerardSchouwD66 zit de laatste tijd vaker in ministersvak dan menig minister. Komende week verdedigt hij wéér initiatiefwet ½

Gerard Schouw (geboren 1965) is momenteel het enige echte Dordtse kamerlid. Hij werd in 1990 lid van de gemeenteraad en was van 1994 tot 1998 wethouder. Gerard was ook voorzitter van D66 landelijk en eerste kamerlid.

Het AQNP berichtte zojuist: Het verbod op godslastering lijkt nu echt ter ziele. Een meerderheid van de Tweede Kamer maakte er dinsdag zoals verwacht korte metten mee.

D66 en SP hadden de afschaffing voorgesteld. D66-Kamerlid Gerard Schouw zegt dat er voldoende waarborgen zijn, in internationale verdragen en in het Nederlands strafrecht, die groepsbelediging en het aanzetten tot haat, discriminatie of geweld verbieden. Dat is volgens hem genoeg.

 


 

Deel dit bericht met je vrienden!