dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

Tweede deel Dordtse detective verschijnt eerder

Tweede deel Dordtse detective verschijnt eerder

15 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Eerder dan gepland verschijnt het tweede deel uit de Dordtse detectiveserie Rick Benson. Niet in mei maar al aanstaande zaterdag 20 april ligt het boek in de winkel. 

Auteur Caty Groen schrijft in opdracht van boekhandel Vos & van der Leer een serie spannende verhalen die zich afspelen in Dordrecht en omstreken. Eind vorig jaar verscheen het eerste deel met de jonge rechercheur Rick Benson in de hoofdrol die werkzaam is bij Bureau Groenmarkt.
 
De auteur neemt de lezer kriskras mee door Dordrecht en de rest van de Drechtsteden, langs bekende straten, gebouwen, winkels en er komen ook bestaande mensen in voor. Rick Benson, zijn collega's en de verhalen zijn echter verzonnen. Het eerste boekje is met drie herdrukken een groot succes. 'Iedere week vragen mensen in onze winkels wanneer deel twee verschijnt', zegt Arnaud Makkenze van boekhandel Vos & van der Leer. 'De bedoeling was mei, maar omdat de vraag zo groot is en het boekje al is gedrukt besloten we de verschijningsdatum iets naar voren te halen.'
 
Het nieuwe deel uit de Rick Benson-serie heet Raadsels op de Dordtse kermis en speelt deels af op de jaarlijkse Zomerkermis op de Spuiboulevard. Het boek kost 7,95 euro, alle deeltjes zijn afzonderlijk van elkaar te lezen. De eerste vijfhonderd kopers van Raadsels op de Dordtse kermis krijgen er een kleine grappige verrassing bij.
 
De auteur is komende zaterdag 20 april in elk van de drie vestigingen van Vos & van der Leer een uur aanwezig om te signeren. Van 10.00 tot 11.00 uur in winkelcentrum Sterrenburg, van 12.00 tot 13.00 uur in winkelcentrum Bieshof en van 14.00 tot 15.00 uur op de Voorstraat 258-A, naast V&D.
Deel dit bericht met je vrienden!