woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Wouter Koolmees winnaar van derde editie Drechtstedendebat.

15 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Wouter Koolmees is afgelopen woensdagavond de winnaar geworden van de derde editie van het Drechtstedendebat. De jury onder leiding van Frits Huffnagel kende hem de prijs toe en daarmee hebben zowel VVD, CDA als D66 een winnaar van het Drechtstedendebat in hun fractie vertegenwoordigd.

Wouter Koolmees is sinds 17 juni 2010 Kamerlid namens D66 en werd bij zijn benoeming gelijk door de Nederlandse parlementaire pers verkozen tot politiek talent van het jaar. De pas 36-jarige Rotterdam is huidig vice-fractievoorzitter en woordvoerder financiën bij de Democraten 66 en zijn persoonlijke levensmotto liegt er ook niet om: ‘’Ik wil Nederland vooruit helpen door verder te werken aan een gezond, welvarend en duurzaam Nederland’’, klinkt het bedachtzaam en tegelijkertijd daadkrachtig uit de mond van Wouter Koolmees.

De tweede plaats op het Drechtstedendebat was voor fractievoorzitter van GroenLinks Bram van Ojik en de derde plaats voor vicefractievoorzitter van SP Renske Leijten. ‘’Een unaniem besluit wat jurybreed werd gesteund en waar geen twijfel over mocht bestaan’’, aldus Frits Huffnagel huidig presentator BNR Nieuwsradio.

De organisatie van het Drechtstedendebat feliciteerde Koolmees direct na afloop met zijn prijs: ‘’Het lijkt alsof alle toekomstige politiekleiders hier hun talent komen bevestigen. Eerder was de eer al aan VVD’er Klaas Dijkhoff en CDA’er Sander de Rouwe en met Wouter Koolmees hebben we een prachtige erelijst waar we toch trots op mogen zijn’’, vertellen Marco de Fonkert en Hans van der Wegen. Daarnaast spreekt de organisatie ook hun lof uit over alle gasten die het debat hebben bijgewoond. ‘’Zij brachten de sfeer op de avond en zonder hen heeft dit debat nooit tot zo’n succes kunnen worden’’, is de mening van de nieuweling in de organisatie Hans van der Wegen. Een samenvatting van het debat is terug te kijken op www.reformatorischeomroep.nl

Lees meer over:

debat d66 koolmees
Deel dit bericht met je vrienden!