dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

Debat met Antoine Bodar in Augustijnenkerk

Debat met Antoine Bodar in Augustijnenkerk

11 april 2013

DORDRECHT - Op dinsdag 23 april in de Augustijnenkerk een ebatavond georganiseerd naar aanleiding van 450 jaar Heidelbergse Catechismus en Concilie van Trente. In de Heidelbergse Catechismus en op het Concilie van Trente hebben protestanten en katholieken vervloekingen over elkaars leer uitgesproken. Dat zorgde in Nederland eeuwenlang voor afstand tussen beide groepen. Maar 1563 is niet 2013. 

Verstard, Dordrecht, Augustijnenkerk, 23 april
De kerk als instituut is voorbij, maar ze wil het maar niet zien. De paus staat vernieuwing in de weg en in reformatorische kerken staat ook alles stil. Is de kerk verstard, niet meer relevant en al helemaal niet aantrekkelijk?
In debat: Antoine Bodar, Arjan Plaisier, ds. Wout Harinck, Manuele Kalsky o.l.v. Andries Knevel.

Alle avonden beginnen om 20.00 uur. De toegangsprijs is € 6,-- per persoon. Dit is inclusief een consumptie. Wilt u de debatten meemaken? Meld u dan aan via onze webshop:

Achtergrond info:

Hebben die vervloekingen nog een functie? Wat hebben ze opgeleverd? Kunnen katholieken en protestanten elkaar en de samenleving nog tot zegen te zijn? Moeten hun kerken gerestaureerd, gereformeerd of compleet vernieuwd worden? Weten bekende Nederlanders de antwoorden? Deze vragen komen aan de orde tijdens de vier debatavonden die worden georganiseerd naar aanleiding van 450 jaar Heidelbergse Catechismus en Concilie van Trente.

De debatten zijn een initiatief van Refo500 en worden mede mogelijk gemaakt door de Katholieke Vereniging voor Oecumene, de Vereniging Protestants Nederland, het Nederlands Dagblad, het Reformatorisch Dagblad en Zendtijd voor Kerken.

De avonden beginnen om 20.00 uur. Wilt u de debatten meemaken? Bestel dan nu kaarten à € 6,00, inclusief een consumptie via nd.nl/debat of bel 0343 411711.

Lees hier meer over de debatavonden in Groningen en Dordrecht.

Lees meer over:

antoin bodar heidelbergse
Deel dit bericht met je vrienden!