woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Aanpak graffiti werpt vruchten af

11 april 2013

DORDRECHT - De gemeente Dordrecht zet zich in om graffitivervuiling intensiever aan te pakken. Dat gebeurt onder meer door in nauwe samenwerking met de politie een aantal gerichte acties uit te voeren om graffitispuiters te betrappen. Afgelopen weekend heeft de politie daadwerkelijk vier graffitispuiters op heterdaad betrapt bij de Zwijndrechtse brug. Het onderzoek tegen de verdachten loopt.

De intensievere aanpak bestaat verder onder meer uit het afsluiten van meer schoonmaakcontracten en gerichtere inzet van toezicht op straat. Sinds het begin van de intensievere aanpak is het aantal vervuilde plekken in de Binnenstad met 55% afgenomen.

Heterdaad - Bewoners en ondernemers in de Binnenstad kunnen 112 bellen als ze graffitispuiters bezig zien met spuiten. De politie is op de hoogte en hoopt op die manier spuiters op heterdaad te kunnen betrappen.

Schoonmaakregeling - Om graffiti samen tegen te gaan, biedt de gemeente eigenaren van panden in de Binnenstad een schoonmaakregeling aan. Wie zo’n abonnement voor gemiddeld 50 euro per jaar afsluit, houdt zijn/haar pand vrij van graffiti, stickers en aanplakbiljetten. Binnen vijf werkdagen na de melding via de wijklijn maakt een gespecialiseerd bedrijf het pand zorgvuldig schoon.

Foto: Pieter van den Berg

Lees meer over:

aanpak dordrecht graffity
Deel dit bericht met je vrienden!