vrijdag 18 juni 2021

Alles over Dordrecht

Biesbosch genomineerd voor EDEN Award

11 april 2013

DORDRECHT - Uit de ruim 30 inzendingen voor de EDEN award 2013 zijn vijf toeristisch-recreatieve bestemmingen genomineerd. Deze vijf worden voorgelegd aan de vakkundige jury. Op 13 juni maakt zij de winnaar bekend van de toeristische duurzaamheidsprijs die dit jaar in het teken staat van het ontwikkelen van natuur door ondernemers en het toegankelijk maken van de natuur voor verschillende groepen recreanten.

Genomineerden
 - Nationaal Park de Biesbosch
 - “Het nationale park van Drenthe”/gemeente Westerveld
 - Zuidlaardermeergebied in de provincie Groningen
 - Horsterwold en Hulkesteinsebos in de gemeente Zeewolde
 - Nationaal Park Utrechtse Heuvelrug

Jury
Een deskundige jury onder leiding van Rob van Brouwershaven (directeur Natuur en Biodiversiteit, ministerie van Economische Zaken) beoordeelt de vijf genomineerden aan de hand van een uitgebreid dossier. De winnende bestemming ontvangt de EDEN award 2013 en de bijbehorende geldprijs van 25.000 euro op 13 juni uit handen van de minister van Economische Zaken Henk Kamp. Naast voorzitter Van Brouwershaven bestaat de jury uit Arjel Woudstra (directeur ANWB Vereniging), Jan Altenburg (directeur Paleis Soestdijk), Marc van den Tweel (algemeen directeur Natuurmonumenten) en Cees Slager (CEO Molecaten Vakantieparken).

Stimulans
De EDEN award wordt in Nederlands sinds 2009 uitgereikt met als doel het stimuleren van duurzame ontwikkeling van toeristische bestemmingen. De winnende bestemming ontvangt een bedrag van 25.000 euro en vertegenwoordigt Nederland in Europees verband tijdens het Europese duurzaamheidscongres in Brussel later dit jaar.

De uitreiking van de duurzaamheidsprijs vindt plaats op donderdag 13 juni in Naturalis Leiden. Voor meer informatie: www.edenaward.nl

Deel dit bericht met je vrienden!