woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Schaken onderdeel van buurtfeest achter Groenmarkt Dordrecht

10 april 2013

DORDRECHT - De Dordtse wethouder Bert van de Burgt opent op woensdag 24 april een buurtfeest achter lunchroom den Witten Haen aan de Groenmarkt 19-21. Aangezien het onderkomen in poffertjessalon Visser van de Willige Dame tot de buurt wordt gerekend, wordt er ook geschaakt.

De aanleiding tot het feest is de herinrichting van het gehele gebied rondom het Johannaterras van den Witten Haen en andere delen van het zogeheten binnengebied., Het is historische grond, want in 1877 woonde Vincent van Gogh er vier maanden op kamer. Het huis van de familie Rijken werd helaas in de jaren vijftig van de vorige eeuw gesloopt.

Schaakliefhebbers krijgen vanaf drie uur de kans om de schaakstellingen van twee spelers van de Willige Dame passend te slopen. Hans Berrevoets en Jacques Hennekes zullen het graag opnemen tegen schaakliefhebbers van alle niveaus. Jacques en Hans waren al meermalen kampioen van de Willige Dame. De verwachting is dat in elk geval spelers van de dagclub de Klockelaer naar de binnenstad zullen komen om te pogen de simultaanspelers minstens tot een remise te dwingen. Ook kan er vrij worden geschaakt.

Uiteraard gebeuren er achter den Witten Haen en achter de poffertjessalon Visser op 24 april nog meer feestelijke dingen. Den Witten Haen is ook een bekende naam in de schaakwereld, want al veertien keer werd er het zogeheten Witten Haen toernooi gehouden. In de herfstvakantie van 2013 komt de volgende aflevering. Nummer vijftien! Kees van 't Hoff is op 24 april ook bij de schaaksimultaan aanwezig namens de toernooiorganisatie en weet alles over deze bijzondere vorm van dagschaak in Dordrecht.

Het buurtfeest wordt erg gezellig en nog meer sleutelfiguren uit de buurt haken in om er een gezellige middag van te maken.

Vandaag hebben buurtbewoners een eerste uitnodiging ontvangen voor het bijzondere feest.
 

 

Lees meer over:

schaken 24 april buurtfeest
Deel dit bericht met je vrienden!