dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

Inwoners vullen massaal bezuinigingskeuzes.nl in

Inwoners vullen massaal bezuinigingskeuzes.nl in

10 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Ruim 4.200 inwoners van Dordrecht hebben via Bezuiningskeuzes.nl hun mening gegeven over mogelijke bezuinigingen. In de periode van 13 maart tot en met 3 april kregen inwoners de gelegenheid hun voorkeur in te vullen op Bezuinigingskeuzes.nl. Ook werden 172 eigen ideeën ingediend.  

‘Wat is uw advies?’ was de vraag die college van burgemeester en wethouders en gemeenteraad gezamenlijk hebben voorgelegd aan de inwoners van Dordrecht. De gemeente Dordrecht staat voor een stevige bezuinigingsopgave en heeft via Bezuinigingskeuzes.nl een twintigtal mogelijke bezuinigingen aan inwoners voorgelegd.  
 
Als hoogste scoort het ‘beëindigen van internationale samenwerking en stoppen met stedenbanden.’ Verder vinden veel inwoners dat de gemeente alleen nog de door het rijk verplichte taken op het gebied van integratie van minderheden zou moeten uitvoeren en kan stoppen met extra voorzieningen voor migranten, Antillianen en vluchtelingenwerk. Een maatregel van andere orde die veel steun krijgt, is het afschaffen van contante betalingen in de stadswinkel en voortaan slechts te betalen met pin. Dordtenaren vinden bovendien dat meer contact via de website of telefoon kan in plaats van via de balie van de Stadswinkel.  
 
Het minst kiezen de inwoners voor bezuinigingen op het versoberen van de stad, met minder speelplekken, zitbanken en bomen, waarbij bloemperken worden vervangen door vaste beplanting. Ook het voorstel om de bibliotheken te sluiten, kan op weinig steun van inwoners rekenen. In het algemeen moeten zij weinig hebben van maatregelen die leiden tot minder onderhoud in de openbare ruimte. 
 
Daarnaast zijn nog 172 eigen ideeën ingediend via de website, waarop ook weer regelmatig is gereageerd. Zo is het gesprek over de bezuinigingen niet alleen op straat tijdens de persoonlijke gesprekken met bestuurders maar ook op de website volop gevoerd. Op 15 mei kunnen inwoners tijdens een gesprek met het stadsbestuur hun adviezen toelichten en geven leden van het college en de gemeenteraad reacties op de uitkomsten van Bezuinigingskeuzes.nl. Wat valt hen op en hoe gaan zij met deze adviezen van inwoners hun afwegingen maken? 
  
De gemeenteraad beslist op 16 en 17 juli over de bezuinigingsmaatregelen tijdens de raadsvergadering over de kadernota 2014.

Lees meer over:

bezuinigen keuzes
Deel dit bericht met je vrienden!