donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Kennismakingsborrel BNI Drechtsteden

10 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

DRECHTSTEDEN -  Netwerken is voor ondernemingen meer dan ooit van levensbelang. Daarom organiseert BNI Dordrecht op 18 april een kennismakingsborrel voor ondernemers uit de Drechtsteden.

BNI (Business Network International) is een netwerkclub waarbij de leden elkaar actief introduceren en voor elkaar aanbevelingen realiseren. 

Door deze warme contacten scoren leden meetbaar meer omzet. De bewezen formule van BNI met vaste bijeenkomsten en resultaatreviews, wordt door kleine en grote netwerkclubs steeds meer gekopieerd. Maar de échte werkwijze van BNI laat zich niet kopiëren.
 
Rob van Nierop, voorzitter van BNI Ary Scheffer (Drechtsteden) in Dordrech: “Meestal kleeft aan netwerken heel veel vrijblijvendheid. Zo vaak hoor je ‘ik zal voor je kijken’ en gebeurt er niets! BNI-leden bevelen elkaar actief aan bij anderen en introduceren elkaar in hun netwerk. 
 
Veel ondernemers zijn nieuwsgierig naar de BNI-formule en zien het nut in van écht netwerken. Daarom is er op 18 april van 17.30 tot 19.30 uur in brasserie De Schaapskooi (stadion FC Dordrecht aan de Krommedijk) een kennismakingsborrel. Iedere ondernemer en ondernemende werknemer is van harte welkom en kan vrijblijvend binnenlopen.”
 
Van Nierop vertelt: “Het BNI-motto is ‘Givers gain® / Geven loont’. Met die gedachte heeft ieder lid extra ‘verkopers’ op pad en scoort hij meer omzet. Omdat de leden elkaar wekelijks spreken, kennen ze elkaars kwaliteiten. Ik ken voorbeelden dat leden afgelopen jaar tienduizenden euro’s extra omzet haalden door eenmaal per week te ontbijten! Andere netwerkclubs proberen met regelmaat onze formule te kopiëren. Maar die hechte vertrouwensbasis ontbreekt.”
 
Actief netwerken BNI Ary Scheffer (Drechtsteden) in Dordrecht werkt heel gericht met een stappenplan. Tijdens de wekelijkse ontbijtbijeenkomst krijgt elke ondernemer gelegenheid zijn bedrijf te presenteren; zowel aan de vaste leden als aan de gasten. Tegelijkertijd kan hij aangeven waar hij naar zoekt. Alle leden noteren dat en gaan actief aan de slag met deze zoekvraag. Van Nierop: “Een voorbeeld: Ik geef leiding in de beveiliging en stel dat een klant zegt dat hij een communicatieadviseur zoekt. Die zit in mijn BNI-netwerk en ik breng ze daadwerkelijk direct met elkaar in contact. Andersom zal dit lid mij sterk aanbevelen als er een beveiligingskwestie opgelost moet worden. Dát is netwerken volgens de BNI-formule.”
 
Locatie  Stadion FC Dordrecht - brasserie De Schaapskooi. Tijd: 17:30 uur tot 19:30 uur.
Deel dit bericht met je vrienden!