donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Persverklaring directeur Nederlands Kamer Koor over verhuizingsdebat

9 april 2013

DORDRECHT / PAPENDRECHT - Twee locale partijen uit Dordrecht en Papendrecht roepen dat er een mogelijkheid zou zijn geweest het Nederlands Kamer Koor naar Dordrecht kan komen. Dat geeft discussie. Naar aanleiding daarvan een verklaring uit Amsterdam:

Verklaring van directeur Irene Witmer van het Nederlands Kamer Koor:

In de locale Dordrechtse pers zijn berichten verschenen over een mogelijke verhuizing van het Nederlands Kamerkoor naar het Energiehuis in Dordrecht. Het NKK is enige tijd geleden benaderd door een enthousiaste cultuurminnaar, het Papendrechtste en Drechtsteedse raadslid Ruud Lammers, met het aanbod om verkennende gesprekken te voeren over dit onderwerp. Hij meldde zich toen bekend werd dat de verhuizing van het NKK naar Eindhoven niet doorging. 

Op dit moment zijn de kansen relatief klein dat dit initiatief vaste voet onder de grond krijgt, omdat net als andere gemeenten ook Dordrecht te kampen heeft met bezuinigingen op allerlei terrein. 

Het NKK is in 2011 en 2012 in verband met een gedwongen vertrek uit de Beurs van Berlage intensief binnen en buiten Amsterdam op zoek geweest naar een nieuwe vestigingsplaats, waar het in alliantie met een stad en provincie zijn beleidsplannen op het gebied van educatie & participatie en nieuw publiek zou kunnen realiseren. Dit viel samen met de subsidiekorting van 65% die het NKK naar aanleiding van de bezuinigingen op de kunst te verwerken heeft gekregen. Op die manier zou het NKK door het realiseren van gemeenschappelijke plannen op een nieuwe locatie mogelijk nieuwe subsidiebronnen kunnen aanboren en tegelijkertijd invulling kunnen geven aan de gewenste cultuurspreiding die de kabinetten Rutte voorstaan. 

Het NKK is momenteel gevestigd in de Majellakerk annex NedPho-koepel in Amsterdam-Oost. 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!