donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Nederlands Kamerkoor vindt verhuizing naar Dordrecht niet aan de orde

9 april 2013

UP DATE

DORDRECHT – Het Nederlands Kamerkoor is overvallen door het bericht van twee locale partijen uit Dordrecht en Papendrecht, dat wordt gedacht aan een verhuizing naar Dordrecht. ,,Het is een heel voorbarig bericht en niet aan de orde”, zegt hoofd communicatie Marijk Kuijt. Het Nederlandse Kamerkoor is pas een half jaar geleden verhuisd en Dordrecht als locatie heeft nooit een rol gespeeld. ,,We zijn altijd bereid om met partijen te praten als zij ons ook extra subsidie toezeggen. Als in berichten over ons kamerkoor lovend wordt geschreven, zijn we daar ook blij mee, maar vooralsnog praten we niet over verhuizen.”

Het Nederlands Kamerkoor in Amsterdam heeft via het volgende bericht kennis genomen van het idee van WEK (Dordrecht) en Lijst Lammers (Papendrecht).

Bericht dat we eerder bekend maakten:

DORDRECHT - Volgens de Dordtse fractie WEK en de Papendrechtse lijst Lammers lopen er gesprekken om het Nederlands Kamerkoor in het Energiehuis in Dordrecht te vestigen. Om dat snel te regelen, overwegingen de fracties om met een motie in de gemeenteraden te komen.

De afdeling communicatie van het Nederlands Kamer Koor (NKK) was niet bereikbaar nog voor commentaar, zodat geen bevestiging kon worden gekregen van mogelijk contact met Dordrecht.

Het bericht is geheel voor verantwoordelijkheid van de twee partijen heeft als tekst in het persbericht dat aan veel media is gezonden:

Het wereldberoemde Nederlands Kamerkoor kan gehuisvest worden in het Energiehuis te Dordrecht. Daarvoor zien de fractie WEK te Dordrecht en de fractie Lijst Lammers te Papendrecht kansen. Er zijn binnen de financiële huishouding van de gemeente namelijk altijd investeringsgelden voorhanden, gericht op lange termijn  voordelen, zoals  belangrijke culturele, sociale of economische projecten en verbeteringen aan de leefbaarheids-infrastructuur. Dat geldt ook voor de pure Dordrecht promotie.

Zeker nu het Nederlands Kamerkoor werd geselecteerd om een muzikale omlijsting bij de aanstaande troonsopvolging van Willem-Alexander te verzorgen, is het Nederlands Kamerkoor een extra gewilde culturele partner. Dordrecht moet zijn voordeel hiermee doen.

Ambtelijk is er nu overleg gaande en de gouden kans voor Dordrecht om het Nederlands Kamerkoor binnen te halen ligt voor het grijpen. Dordrecht en de regio Drechtsteden hebben baat bij een hoog gekwalificeerde uitstraling op kunstzinnig en cultureel terrein. Het bedrijfsleven opereert internationaal. Daar past een professioneel koor als het Nederlands Kamerkoor heel goed bij. De regio en Dordrecht als centrumgemeente verdienen een koor als het Nederlands Kamerkoor aan zich te binden en in het Energiehuis te vestigen.

De Papendrechtse clausule is, vanwege de betrokkenheid van de fractie Lijst Lammers, een optreden van het Nederlands Kamerkoor bij de opening van het nieuwe hoofdkantoor van Fokker in Papendrecht. De fracties WEK en Lijst Lammers hebben zich de afgelopen maanden achter de schermen enthousiast voor de komst van het Nederlands Kamerkoor naar Dordrecht en de regio Drechtsteden ingezet.

“Als het college nu geen vaart maakt, gaat de fractie WEK een motie voorbereiden zodat de Raad van Dordrecht een uitspraak zal doen”,  aldus Nancy Witsen Elias en Diana Kensenhuis.

 

 

 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!