woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Wijkkrant: ,,Aanpak overlastgevers van Oud-Krispijn werkt"

7 april 2013

DORDRECHT - De aanpak van overlastgevers in de Dordtse wijk Oud-Krispijn werkt. Dat meldt deze wijkkrant op de eigen website. Oud-Krispijn is in Dordrecht de wijk tussen Krispijnseweg en Brouwersdijk. De Dordtse politiek reageert direct. VVD-gemeenteraadslid John van der Net concludeert op twitter: ,,VVD beleid werkt.

 

Tekst van de wijkkrant

Sinds begin 2011 krijgen overlastgevers in Oud Krispijn een niet vrijblijvend sociaal aanbod. Dit betekent dat zij hulp krijgen bij het zoeken naar bijvoorbeeld werk, schuldhulpverlening, vrijetijdsbesteding of scholing. Wie niet meewerkt wordt thuis bezocht door het Handhavingteam. Dit team bestaat uit medewerkers van de gemeente, belastingdienst, politie, woningcorporaties, Sociale Dienst Drechtsteden en Futuro.

HandhavingteamDe aanpak is succesvol. Veel overlastgevers accepteren, uiteindelijk, het aanbod en vinden werk of starten met een opleiding. Meldingen van overlast nemen af.

Werkwijze

De wijkagent speelt een belangrijke rol bij de aanpak. Hij weet wat er speelt in de wijk en kan overlastgevers signaleren.

De overlastgever krijgt door middel van een hulpverleningstraject een sociaal aanbod om zijn toekomstperspectief te verbeteren. Het Handhavingteam kan worden ingeschakeld op het moment dat de overlastgever weigert mee te werken en overlast blijft veroorzaken.  

Een bezoek van het Handhavingteam is behoorlijk ingrijpend. Het Handhavingteam bezoekt niet alleen de overlastgevers, maar ook ‘de kring van’. Familieleden, kennissen of vrienden kunnen ook een bezoek van het handhavingteam verwachten. In veel gevallen kiest de overlastgever toch voor het sociaal aanbod. Als je wilt veranderen dan is er hulp.

Handhavingteam op twitter

Het Handhavingteam is sinds kort te volgen op Twitter: @HandhavingteamD. Ook de wijkagenten Ed van Katwijk (@Katwijk_van) en Rutger van Rooij (@R_vRooij) kunt u volgen op twitter.

 

Lees meer over:

oud-krispijn aanpak overlast
Deel dit bericht met je vrienden!