dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

,,Actie voor elk uur weer trein Dordrecht - Antwerpen"

,,Actie voor elk uur weer trein Dordrecht - Antwerpen"

7 april 2013

DORDRECHT -  Oud-AD journalist Fred van Dongen vindt dat de gemeente Dordrecht nu moet gaat lobbyen dat er één keer per uur weer een internationale trein van Dordt naar Antwerpen rijdt. Momenteel is er tijdelijk om de twee uur een verbinding.  Van Dongen, eens chef sport van Dagblad De Dordtenaar, doet zijn oproep in een verhaal van journalist Piet de Meer op de website. www.destemvandordt.nl

Van Dongen vindt dat de gemeente in het verleden niet echt actie heeft gevoerd. Voor een trein uit Italie, die thans uit de dienstregeling is gehaald, ging de internatioinale in december 2012 nog uit de dienstregeling. Fred van Dongen hoopt nu dat Dordrecht de internationale verbinding kan behouden.

Ook andere steden , zoals Den Haag, hebben laten weten aan de terugkeer van de verbinding met Antwerpen en Brussel-Zuid gehecht te zijn.

Overigens: De gemeente Dordrecht heeft zich met wethouder Jasper Mos aan het hoofd met andere steden ingezet om in elk geval weer tijdelijke direct met Antwerpen verbonden te zijn.

 

Meer bij de weekkrant.

 

Deel dit bericht met je vrienden!