maandag 25 oktober 2021

Alles over Dordrecht

Kees van 't Hoff wint eerste toernooi in nieuwe speelzaal schaakclub Zwijndrecht

6 april 2013

ZWIJNDRECHT / DORDRECHT - Een trotse voorzitter Frank Stoute, heette vrijdag zijn schakers welkom in de nieuwe speelzaal. Het service en activiteitencentrum Nederburgh is de nieuwe schaakzaal. Schaken en gezelligheid kan er samen gaan, zo is de visie van Frank Stoute.. Hij zag het als een kans voor de (schaak) toekomst van Zwijndrecht, anno 1962.

Het eerste toernooi werd vrijdagavond gespeeld en gewonnen op een nieuwe plek door drievoudig kampioen van de club Kees van ’t Hoff. Hij heeft de uitstraling niet te kunnen snelschaken. Dat werkt soms in zijn voordeel.

Kees van ’t Hoff, die in Dordrecht woont en schaakt op dinsdagavond ook bij de Willige Dame. De eerste prijs was een schaakbord van één bij één meter. Overigens zijn achtervolgers kregen ook schaakmateriaal. Kees hoort inmiddels bij de Willige Dame en zeker bij Zwijndrecht waar hij als jeugdschaker begon in 1972. Toen werd Fischer wereldkampioen.

De schakers komen bijeen:

service & activiteitencentrum Nederburgh
Duivenvoorde 211 A
3334 EH Zwijndrecht.
Telefoon: 078 -6122597

Meer schaaknieuws bij schaakclub Zwijndrecht op internet of bij Tomsschaakboeken.nl

 

Deel dit bericht met je vrienden!