donderdag 9 december 2021

Alles over Dordrecht

Energieke groep KANE speelt swingend poppodium Bibelot open

6 april 2013

DORDRECHT - De Haagse topband KANE zorgde vrijdagavond voor een swingende, energieke opening van poppodium BIBELOT in het Energiehuis. Vooraf sprak bestuursvoorzitter Pepijn van Amersfoort kort. Wethouder Jasper Mos sprak dertig seconden: ,,Meer dan 45 jaar Bibelot. Meer dan dertig jaar Bonifatiuskerk en meer dan tien jaar discussie. Ik kondig nu KANE aan."

Een behoorlijk aantal raadsleden van Dordrecht woonde de eerste avond bij in een zaal met circa achthonderd toeschouwers op twee niveau's.

Bibelot 4.0 staat in een traditie die in 1967 begon, maar lijkt in het geheel niet meer op het verleden. Toch blijft het poppodium bijzonder voor de bands. ,,Onze bandleden kunnen nog de gezichten van het publiek zien. Daarmee heeft Bibelot een eigen uitstraling".

De groep KANE maakte dan ook meermalen contact met het publiek dat echt liet weten de opening te waarderen. Of het college van burgemeester en wethouders het verzoek heeft gehoord om nog eens de mensen te tracteren, is de vraag. KANE vond het in elk fijn om Bibelot 4.0 te lanceren na vijftien jaar in de kerk te hebben opgetreden voor volle zalen. De zanger wordt geciteerd elders op internet: Piet de Meer was in het nieuwe Bibelot voor de Stem van Dordt. Zie zijn verslag alvast op de website van de weekkrant.

 

Zie ook:

Lees meer over:

bibelot Jasper Mos
Deel dit bericht met je vrienden!