dinsdag 15 juni 2021

Alles over Dordrecht

Wethouder en bestuurder verwelkomen op spetterende wijze educatieschip de Watervlo

Wethouder en bestuurder verwelkomen op spetterende wijze educatieschip de Watervlo

5 april 2013

DORDRECHT - Met een hoop gespetter viel een boei uit de mast van de Watervlo naar beneden. Geholpen door de kracht van water openden wethouder Bert van de Burgt en waterbestuurder Rob Kreutz van Evides Waterbedrijf op 4 april officieel het educatieschip voor de Dordtenaren.

Samen met groep 7 en 8 van de John. F. Kennedyschool gingen zij vervolgens aan boord om van alles te beleven en te leren over water. In samenwerking met Duurzaamheidscentrum Weizigt werd de Watervlo al op drie andere locaties in de Drechtsteden feestelijk ontvangen.

Na het betreden van het schip gingen de leerlingen met de heer van de Burgt en de heer Kreutz als teamcaptains de strijd met elkaar aan in de Bad-man quiz. Moeilijke vragen werden met gemak beantwoord en beide klassen toonden zich echte waterexperts.
 
De ontdektocht zette zich voort in het laboratorium waar de leerlingen leerden wat het verschil is tussen zuur en basisch en waar het Dordtse water aan een test onderworpen werd.
 
De wethouder en de bestuurder konden opgelucht adem halen, het water is van prima kwaliteit. Daarna was het de beurt aan de leerlingen om zelf op onderzoek te gaan aan boord, een ritje in een duikboot te maken en met eigen ogen te zien wat er zou gebeuren als Nederland geen dijken en duinen zou hebben.
 
Het educatieschip de Watervlo ligt nog tot en met 12 april in Dordrecht aan de Kuipershaven. Op woensdag 10 april is het open schip en is iedereen tussen 13.00 uur en 16.00 uur welkom om zelf de wereld van het water te komen ontdekken.
 
De vaartocht van de Watervlo door de Drechtsteden is mogelijk gemaakt dankzij de financiële bijdrage van de waterpartners uit het regionale programma Watereducatie Drechtsteden. In dit programma bundelen zij de krachten om scholieren en inwoners bewust te maken van het belang van water. De vaartocht van de Watervlo is één van de activiteiten die zij daarvoor inzetten. Daarnaast bieden zij allerlei andere activiteiten en lessen rond het thema water aan en kunnen bezoekers doorlopend terecht in het Aquarama op het terrein van Duurzaamheidscentrum Weizigt in Dordrecht. In dit gebouw valt van alles te leren en beleven over water en kunnen bezoekers een kijkje nemen onder water.
 
Voor meer informatie zie www.weizigtnmc.nl
 

 

Deel dit bericht met je vrienden!