woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Doe ff Gezond bij KinderResto VanHarte

5 april 2013

DORDRECHT - Een complete en gezonde driegangen maaltijd, gekookt en geserveerd door leerlingen van de Don Boscoschool. Daarmee startte op 3 april jl. de nieuwe activiteit ‘Doe ff Gezond bij KinderResto VanHarte’.

Hierin werken Doe ff Gezond en Resto VanHarte Dordrecht samen om een gezonde leefstijl onder de aandacht van kinderen en hun ouders te brengen. Voor de leerlingen uit groep 7 en 8 van de tien Doe ff GezondScholen in Dordrecht organiseren zij samen tien keer, 1 keer per maand, een KinderResto. 

KinderResto 
Het KinderResto is een echt restaurant, maar dan met hulp van kinderen. De deelnemende kinderen helpen de kok in de keuken, maken enukaarten, dekken de tafels, ontvangen de gasten en helpen in de bediening. Natuurlijk mogen zij zelf mee-eten en zijn de ouders van harte welkom om aan te schuiven voor het diner. De Doe ff Gezond-diëtist vertelt tussen de gangen op een leuke manier meer over gezonde voeding.
 
“Het mes snijdt zo aan twee kanten”, merkt programmaleider Angelique Nijssen op, “niet alleen de kinderen gaan zo op een leuke en praktische manier aan de slag met gezonde voeding. Oók hun ouders worden actief betrokken en geïnformeerd over het belang van gezonde voeding.” 
 
Lekker betaalbaar 
Op woensdagavond 3 april was er de eerste KinderResto uit serie van tien het komende jaar. Acht kinderen hebben deelgenomen en ook schoven ouders aan. “Het eten is lekker hoor”, reageert een buurtbewoner. “Die kinderen kunnen er wel wat van!” Met steun van de vaste kok en vrijwilligers van VanHarte is de start van het project geslaagd. 
 
“Samen eten verbindt. Dat is onze formule en dat hebben de leerlingen van de DonBosco school ook laten zien”, vertelt restomanager Mirjam van der Zaag. “De ontmoeting staat bij ons centraal. Jong en oud, waar je ook vandaan komt, bij ons leer je buurtgenoten en wijkorganisaties kennen.” 
 
Resto VanHarte Dordrecht serveert sinds twee jaar twee keer per week (op woensdag- en vrijdagavond) in de Grand Salon Crabbehoff gezonde en betaalbare maaltijden voor wijkbewoners.
 
Volgende maand, op woensdag 15 mei, is de beurt aan leerlingen van Doe ff Gezond-school de Ikra. 
Deel dit bericht met je vrienden!