woensdag 16 juni 2021

Alles over Dordrecht

Buurtcomité Indische Buurt Noord ontvangt Zuid-Hollandse Pluk van de Petteflet Natuurprijs

4 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Vanmiddag ontvingen Saskia den Ouden en Wilma Wubben namens het Buurtcomité Indische Buurt Noord de Zuid-Hollandse Pluk van de Petteflet Natuurprijs. Alex Ouwehand, directeur van de Natuur- en Milieufederatie Zuid-Holland overhandigde de prijs die bestond uit een cheque van 500 euro en een Pluk van de Petteflet bokaal.

Met de prijs kan het buurtcomité starten met de aanleg van een groene route van het Merwesteinpark naar het Wantijpark. Ook maken de Dordtenaren kans op de landelijke hoofdprijs van 3.000 euro.

Groene Route van park naar park
De Indische buurt Noord ligt ingeklemd tussen twee stadsparken: het Merwesteinpark en het Wantijpark. Met de Groene Route wil het buurtcomité bewoners en wandelaars via een aantrekkelijke groene wandelroute door de wijk leiden, van park naar park.
 
Ook vormt de route een stapsteen voor dieren om zich tussen de parken te verplaatsen. Met de provinciale prijs kunnen de buurtbewoners starten met de aanleg van ecologisch groen in hun wijk. Er wordt begonnen met het Javalaantje, een wandelpad waar momenteel weinig variatie in groen is.
 
Inspiratie voor nieuwe initiatieven
De provinciale jury beoordeelde de Groene Route als een mooi burgerinitiatief waarbij met een kleine investering een groot resultaat kan worden geboekt.
 
Alex Ouwehand, directeur van Natuur en Milieufederatie Zuid-Holland: “De Groene Route is eenvoudig te realiseren. Dit initiatief vormt dan ook zeker een inspiratie voor iedereen die zijn of haar buurt groener wil maken. Naast het versterken van de natuurwaarde en kwaliteit van de leefomgeving laat dit project ook zien dat door samenwerking op buurtniveau veel valt te bereiken.”
 
Landelijke verkiezing
Uit de 12 provinciale  initiatieven worden 4 projecten genomineerd voor de landelijke hoofdprijs, Juryvoorzitter Flip van Duijn (de zoon van Annie M.G. Schmidt) maakt tijdens de radio-uitzending van Vroege Vogels op 5 mei 2013 de  nominaties bekend.
 
Luisteraars kunnen vervolgens op de website van Vroege Vogels stemmen op hun favoriete project. De winnaar gaat naar huis met 3.000 euro voor de uitvoering van het project en een set exclusieve litho’s van Fiep Westendorp.
Deel dit bericht met je vrienden!