zondag 5 december 2021

Alles over Dordrecht

Hofdichters – de Dordtse Dag van de Poëzie

2 april 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Kwalitatief hoogstaande poëzie op verrassende locaties, dat is de Dordtse Dag van de Poëzie. Deze mooie Dordtse traditie wordt dit jaar op zondag 28 april gevierd. Het thema: Hofdichters. Als bezoeker maak je een poëzietour langs locaties rondom het Dordtse Hof, waar dichters van naam optreden. Een must voor iedere dichtliefhebber!

Over de Dordtse Dag van de Poëzie
Al sinds 2006 maakt de Dordtse Dag van de Poëzie de dichtkunst op een laagdrempelige manier toegankelijk voor een breed publiek. Deze dag is een initiatief van Stichting DordtLiterair, die met verschillende activiteiten de cultuur van taal en letteren wil stimuleren. De stichting bestaat uit de Bibliotheek A tot Z, Jacoline de Heer en Herman Marres. Stadsdichter Marieke van Leeuwen denkt ook mee over het programma van de Dordtse Dag van de Poëzie.
 
Dichters en locaties
Ellen Deckwitz • verrassingslocatie
Ellen Deckwitz is het beste dat de Nederlandse poëzie de afgelopen jaren is overkomen. Althans, dat vindt journalist Ingmar Heytze. De veelzijdige Deckwitz won met haar debuut De steen vreest mij de C. Buddingh’-prijs en heeft ook het nationale record slam overwinningen op haar naam staan. 
 
Rien Vroegindeweij • Intermezzo
De veelgeprezen Rien Vroegindeweij is niet alleen bekend als dichter, maar ook als schrijver van verhalen, artikelen en zelfs theatermonologen. Kenmerkend in Riens werk is dat hij niet zozeer een
nieuwe werkelijkheid wil scheppen, maar dat hij juist de bestaande werkelijkheid in een nieuwe vorm giet.
 
Jacoline de Heer • Vrij metselaarsloge
Iedere Dordtse dichtliefhebber kent Jacoline de Heer. Zij is al vele malen gepubliceerd in literaire tijdschriften en met haar gedichten heeft ze verschillende schrijfwedstrijden gewonnen. Daarnaast maakt ze zich als medeorganisator van o.a. de Gedichtendag en Bead the Poetry sterk voor poëzie in
Dordrecht.
 
Marijke Boon • Van Horen Zien
Een optreden van Marijke Boon is een mooie combinatie van accordeonmuziek en poëzie. Haar werk is een bijzondere bewerking van het alledaagse, met een flinke dosis humor en kritiek.
 
Ted van Lieshout • Pictura
Je kent Ted van Lieshout misschien wel van zij n prentenboeken of toneelstukken, maar het meest bekend (en bekroond) is hij om zij n gedichten. Die zijn origineel, soms lichtelijk absurd en gaan over buitenbeentjes die een eigen plek weten te vinden.
 
Programma
Startpunt: Pictura, Voorstraat 190-192, Dordrecht
14.00 uur - Vertrek eerste poëzietour
14.30 uur - Vertrek tweede poëzietour
15.00 uur - Vertrek derde poëzietour
15.30 uur - Vertrek vierde poëzietour
 
Bij aankoop van een ticket kiest de deelnemer een aanvangstijd. Men wordt verzocht om 10 minuten van tevoren aanwezig te zijn bij Pictura.
 
Meer info en tickets Meer informatie is te vinden op www.debibliotheekatotz.nl. Tickets kosten € 10 (normaal) en € 7,50 (CJP en bibliotheekleden) en zijn te koop in Centrale Bibliotheek Dordrecht en op www.debibliotheekatotz.nl
 
 

Lees meer over:

bibliotheek poëzie Voorstraat
Deel dit bericht met je vrienden!