Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Monumentale Augustijnenkerk vanaf 6 april weer elke zaterdag open voor publiek'
30mrt 2013

Monumentale Augustijnenkerk vanaf 6 april weer elke zaterdag open voor publiek

DORDRECHT - De Augustijnenkerk, eens onderdeel van het Augustijnenklooster, gaat op zaterdag 6 april weer elke zaterdag open van half twaalf tot half vijf. Bezoekers krijgen zo de kans om met de kerk kennis te maken, die tot een historisch deel van de stad Dordrecht behoort. De kerk kondigt op de eigen website ook de openstelling aan.

Dat gebeurt op de volgende wijze:
De Augustijnenkerk is oud en waardevol. De Bijbel is ouder en nog waardevoller! De Augustijnenkerk is een mooie kerk met veel historie. Veel bezoekers komen hier al vele jaren op af om meer te weten te komen over de geschiedenis van deze kerk en ook om er te zijn tijdens verschillende activiteiten. Om de continuering van de zaterdagopenstelling te blijven waarborgen is er begin 2011 een nieuwe commissie "Zaterdagopenstelling Augustijnenkerk" opgericht. De commissie is samengesteld uit leden van de Stichting Behoud Augustijnenkerk en de evangelisatiecommissie (zie onderaan).

Doelstellingen van de commissie zijn:

    Continuïteit van de zaterdagopenstelling blijven waarborgen.
    De kerk open houden voor onze medemensen die het gebouw bezoeken/ binnenlopen en hen in aanraking laten komen met het Evangelie.
    De historie van de kerk weergeven en vertellen waar onze gemeente de kerk voor gebruikt.

De Augustijnenkerk opent vanaf april weer elke zaterdag haar deuren. Vrijwilligers ontvangen gasten die binnenlopen. Een prachtige gelegenheid om het geloof te delen en door te geven wie Jezus voor hen wil zijn. Ook worden er opendeurdiensten georganiseerd.

Roosten opendeur diensten
De diensten beginnen om 14.30 en zijn rond 15.15 afgelopen.
Datum     Spreker                                 Thema
6 apr        de heer L.J. Valen              Christus, triomfator! Is Hij ook uw Koning?
4 mei       ds. G. van Wijk     
1 jun        ds. A. de Lange                   Wedergeboren worden - dat heeft ieder mens nodig
6 jul         ds. N.W. van den Houten     
3 aug       kand. D. van der Kraan     
7 sep       ds. J.M.J. Kieviet     
5 okt         dhr. B. Boogaard     

Lees hier het verslag van de vrijwilligersavond van 4 maart j.l.

De kerk zal op de zaterdagen van april tot en met oktober 2011 geopend zijn en op de kerstmarkt (zaterdag) in december. Op de eerste zaterdag van de maand (behalve in juli en augustus) zullen er opendeurdiensten worden gehouden waarin er drie korte meditaties plaatsvinden.

Er zijn veel vrijwilligers nodig en wij willen u/jou vragen om mee te werken als vrijwilliger in de Augustijnenkerk om het gebouw te laten zien en zo mogelijk de Bijbelse boodschap aan bezoekers mee te geven. De vrijwilligers zullen zo worden ingedeeld dat elke persoon ongeveer 2½ uur in de kerk aanwezig is: van 11.30 - 14.00 uur en van 14.00 - 16.30 uur.

Opgeven voor dit werk? Dan kunt u dit doen bij Bram van den Boogaart, Jan Kapaan, Koenraad Molenaar, Niek de Gier of Piet Groeneveld. We hebben uw/jouw steun nodig!

Hartelijke groet van de commissieleden,

Bram v/d Boogaart (avdboogaart@telfort.nl,
Jan Kapaan ( j.kapaan@planet.nl)
Koenraad Molenaar (pkmolenaar@12move.nl)
Piet Groeneveld (groeneve@kpnmail.nl)
Niek de Gier (ntdegier@kpnmail.nl)


    
 Deel dit bericht met je vrienden!