Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Nieuwe vestiging Opnieuw & Co in Barendrecht'
30mrt 2013

Nieuwe vestiging Opnieuw & Co in Barendrecht

DRECHTSTEDEN - Opnieuw & Co neemt per 1 april 2013 Kringloopwinkel Barendrecht aan de Voordijk 273 in Barendrecht en breidt dus verder uit. Deze nieuwe vestiging van Opnieuw & Co gaat zich richten op de gemeente Barendrecht en op de inwoners van Poortugaal en Rhoon (Albrandswaard). Het is de verwachting dat nu ook mensen uit Rotterdam-Zuid Opnieuw & Co-Barendrecht zullen gaan bezoeken. Kringloopwinkel Barendrecht zal de komende maanden geleidelijk omgevormd gaan worden tot een volwaardig filiaal van Opnieuw & Co.

Marcel van Goch (directeur) legt uit:"Door de samenvoeging met Opnieuw & Co zal het kringloopbedrijf in Barendrecht in staat zijn om verder te professionaliseren en te groeien. Wat goed is blijft, maar we zullen er een aantal dingen aan toevoegen zodat de klanten nog beter geholpen worden. Alle huidige medewerkers gaan mee over naar Opnieuw & Co Barendrecht".

Overnameproces
Stichting Kringloopbedrijf Alle-R-Hande heeft in 2011 zelf contact opgenomen met Opnieuw & Co om de mogelijkheden van samenwerken of samengaan te onderzoeken. Vanaf dat moment is er een constructief proces gestart wat nu heeft geleid tot de uiteindelijke fusie per 1 april 2013 en het ontstaan van Opnieuw & Co Barendrecht.
Opnieuw & Co heeft geen winstdoelstelling maar streeft de volgende sociale doelen na:
- Het creëren van sociale werkgelegenheid en het ontwikkelen van mensen
- Het stimuleren en het realiseren van hergebruik
- Een bijdrage leveren aan armoedebestrijding.

Opnieuw & Co heeft al vestigingen in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Ridderkerk. Door deze samenwerking ontstaat een schaalvoordeel op het gebied van de inzameling, het sorteren, het repareren en het verkopen van gebruikte goederen. Bovendien worden zaken als administratie, personeelszaken en dergelijke samen gevoegd. Er werken iedere dag ruim 250 mensen bij alle vestigingen van Opnieuw & Co waaronder 70 mensen vanuit Drechtwerk. Op jaarbasis verwerkt Opnieuw & Co ruim 3500 ton aan goederen waarvan 90% wordt hergebruikt.

Inzamelcontract en nieuwe medewerkers
Opnieuw & Co heeft een overeenkomst gesloten met de gemeente Barendrecht voor de inzameling van herbruikbaar afval en textiel. Opnieuw & Co is hier heel blij mee omdat dit de basis is voor de verdere professionalisering en groei van het kringloopbedrijf.

Als tegenprestatie neemt Opnieuw & Co 4 nieuwe medewerkers in dienst die nu nog werkeloos zijn en een bijstandsuitkering hebben in de gemeente Barendrecht. Op die manier snijdt het mes aan twee kanten en ontstaat er een echte win-win situatie.

Voor meer informatie, zie www.opnieuwenco.nlDeel dit bericht met je vrienden!