Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Regionaal Talent Centrum Shorttrack in Dordrecht officieel van start'
28mrt 2013

Regionaal Talent Centrum Shorttrack in Dordrecht officieel van start

DORDRECHT -  De Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond (KNSB) en gemeente Dordrecht slaan de handen ineen om talentvolle jonge shorttrackers naar de top te helpen.

Vanwege de Dordtse aanpak op het gebied van talentontwikkeling en omdat het shorttrack in Dordrecht hoog op de sportagenda staat, heeft de Schaatsbond het Regionaal Talent Centrum Shorttrack in oprichting een officiële toekenning gegeven. 

Begin vorig jaar gaf Dordrecht het shorttrack in Nederland een podium met de organisatie van de World Cup Shorttrack in Sportboulevard Dordrecht. Wethouder Reynvaan: “Dit was geen eenmalig feestje. We investeren structureel in de promotie en ontwikkeling van de shorttrack sport. Daarnaast geven we volop de ruimte aan talenten en topsporters om in de juiste cultuur en optimale omstandigheden topprestaties te kunnen leveren. De Regionale Talent Centra (RTC) spelen daarin een belangrijke rol, net als de realisatie van het Dordt Sport Talentcentrum in Sportboulevard Dordrecht.”

Hoogwaardige shorttracktraining
Volgens directeur Sport Arie Koops van de KNSB past dit RTC uitstekend in het beleid van de bond. “Wij willen hoogwaardige shorttracktraining aanbieden met een korte reisafstand voor het talent. Daarnaast kunnen we dankzij deze samenwerking met Dordrecht gebruik maken van shorttrack overstijgende voorzieningen. Door deze schaal van werken zullen ook talenten van kleinere verenigingen een kans krijgen.”

Het RTC Shorttrack is er voor shorttracktalenten uit Dordrecht en het gewest Noord-Brabant, Zuid-Holland en Noord-Holland om zich optimaal te ontwikkelen tot topsporter. Talentcoach Benny Bruggemans gaat de talenten trainen en begeleiden, daarnaast laat hij kinderen uit de stad op een laagdrempelige manier kennismaken met shorttrack en enthousiasmeert hij hen tot structureel sporten.

Koplopers
Naast shorttrack zijn waterpolo, korfbal, ijshockey en karate ‘de koplopers’. Deze sporten krijgen van de gemeente Dordrecht extra ondersteuning en hebben een professionele combinatiefunctionaris (talentencoach) ter beschikking om talenten de kans te geven zich optimaal te ontwikkelen. De gemeente werkt intensief samen met de betrokken sportbonden om te komen tot (door de bonden) officieel erkende RTC’s.

Kijk voor meer informatie op www.knsb.nl of www.dordtsport.nl.

 

 Deel dit bericht met je vrienden!