zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Bezuinigingskeuzes.nl al 3000 keer ingevuld

27 maart 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Dordtenaren die het stadsbestuur nog geen advies hebben gegeven via Bezuinigingskeuzes.nl hebben daar nog een week de tijd voor: 'Meer dan 3000 inwoners gingen u voor'. Zij gaven via de website advies over de mogelijke bezuinigingsmaatregelen. Er zijn ook meer dan 100 eigen plannen voor bezuinigingen ingediend. 

De afgelopen dagen zijn raads- en collegeleden de straat op gegaan met de vraag 'Heeft u bezuinigingskeuzes al ingevuld?' De bestuurders gaven donderdag gastlessen op het Da Vinci college en gingen vrijdag het gesprek aan met bewoners van De Merwelanden. Zaterdag ontmoetten ze bezoekers van de binnenstad om over de bezuinigingen te praten. 
 
Tussenstand 
Een week voor sluiting van de website is een tussenrapportage opgesteld. Deze tussenstand is vandaag tijdens een vergadering van de gemeenteraad bekendgemaakt. De meest genoemde bezuinigingsmaatregelen tot nu toe zijn: stedenbanden, integratiebeleid, dienstverlening en gratis openbaar vervoer tijdens kerstmarkt. De minst genoemde maatregelen zijn: versobering inrichting van de stad, sluiting bibliotheek Stadspolders en Crabbehof, versoberen beheer van de stad en meer eigen verantwoordelijkheid. De meeste adviezen komen uit de Binnenstad, Sterrenburg en Stadspolders. 
 
Geen internet
De website Bezuinigingskeuzes.nl kan in de centrale hal van het Stadskantoor worden ingevuld. Inwoners die geen beschikking hebben over internet of hun advies liever op papier willen geven, kunnen schriftelijk reageren. Deze papieren versie van Bezuinigingskeuzes.nl kan worden opgevraagd bij Marianne van Rijsbergen van de afdeling Communicatie, telefoon (078) 770 0281. 
 
Vervolg 
Gezien het aantal mensen dat contactgegevens achter laat, zijn inwoners ook geïnteresseerd in het vervolg. Donderdag 28 maart staat het onderwerp ‘bezuinigingen’ op het programma bij het Politiek café dat door de ChristenUnie/SGP wordt georganiseerd in Worklounge aan de Voorstraat. Woensdag 15 mei kunnen Dordtenaren, ondernemers en alle partners van de gemeente met het stadsbestuur en elkaar in gesprek over de bezuinigingen en de resultaten van Bezuinigingskeuzes.nl. De gemeenteraad beslist uiteindelijk op 16 en 17 juli over de bezuinigingen.

Lees meer over:

bezuinigen stadskantoor
Deel dit bericht met je vrienden!