zaterdag 27 november 2021

Alles over Dordrecht

Veel debat in gemeenteraad van Dordrecht over extra subsidie poppodium Bibelot

26 maart 2013

DORDRECHT – Poppodium Bibelot bracht dinsdagavond veel tongen in beweging in de gemeenteraad van Dordrecht, maar de extra subsidie van bijna honderdduizend euro haalde wel de eindstreep.  Alleen was er een discussie over uit welke potten het geld wel of niet kon worden gehaald.

De politiek wilde een grens stellen aan extra subsidie voor Bibelot in het Energiehuis. Ook werd nadrukkelijk gevraagd om een stevige evaluatie om te kunnen  meten of Bibelot wel op de goede weg zit. Dat gaat na de zomer van 2014 gebeuren.Beter voor Dordt (BVD) en PvdA begonnen met een wederzijdse  discussie, waarbij de twee fracties met drie woordvoerders het debat voerden. Toch wilden de politiek Bibelot een kans geven op een goede start in de nieuwe behuizing in het Energiehuis. Wethouder van cultuur Jasper Mos vond dat Bibelot in 45 jaar had duidelijk gemaakt over een duidelijke achterban te kunnen bouwen.Alleen stemde de fractie ChristenUnie/SGP uiteindelijk tegen extra geld voor Bibelot.

De beraadslaging duurde in de raad dinsdagavond twee uur over Bibelot.

Een woord in de discussie was dat de extra subsidie voor Bibelot wel het matje was. Zo begrip kwam uit de koker van Beter voor Dordt (BVD). Bibelot moet ook voor de subsidies prestaties leveren. Hoe dat wordt gemeten, werd in het debat niet geheel duidelijk. De raad gelooft wel dat Bibelot de mogelijkheden heeft om tot een regionaal poppodium uit te groeien en misschien wel meer.

Wethouder Mos twitterde direct na het debat dat Bibelot nu succesvol van start kan gaan.

 

 

 

 

 

.

 

Lees meer over:

energiehuis bibelot poppodium
Deel dit bericht met je vrienden!