Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Buurtwoordvoerder: St. Jacobskapel prima plek voor toneel over de broers De Witt'
26mrt 2013

Buurtwoordvoerder: St. Jacobskapel prima plek voor toneel over de broers De Witt

DORDRECHT - Willem Hermsen, woordvoerder van het buurtcomité aan de Grote Kerksbuurt, wil twee oud buurtgeboren in een toneelstuk zien in de kapel van eens het RK ziekenhuis aan de Houttuinen. Het geboortehuis van De Witten staat ook in de Grote kerksbuurt volgens een steen in de gevel.

De kapel heeft als monument jarenlang leeg gestaan tussen de huizen, die op de plek van het ziekenhuis kwamen. Hermsen begint in elk geval een discussie op de site van D66 met de tekst:

In maart 2013  zijn er twee info-bijeenkomsten geweest in de St JacobsKapel in de Binnenstad over de nieuwe plannen om een KLEIN toneel in de St JacobsKapel te gaan vestigen. Een prima initiatief om op deze historische plaats een KLEIN toneel te gaan beginnen. Mijn voorstel is - ook aangegeven aan het Management van het KLEIN toneel - om een toneelstuk te gaan maken over de Gebroeders De Witt , die in de Grotekerksbuurt geboren zijn.

Johan en Cornelis de Witt zijn vooral bekend geworden door hun geweldadige dood. Jarenlang hebben de broers uit Dordrecht een politieke hoofdrol gespeeld in de Republiek der Zeven Verenigse Nederlanden. De kwetsbaarheid van macht hebben ze aan den lijve ondervonden.

Als D66 kunnen wij ook eens nadenken over een LagerhuisDebat voor D66 ers over de Macht en Onmacht in de Gouden Eeuw.

 Deel dit bericht met je vrienden!