Eerste team Sani-Dump Dordrecht Lions door naar de finale

25 maart 2013

DORDRECHT -  Het eerste team van Sani-Dump Dordrecht Lions heeft een overtuigende overwinning behaald in de wedstrijd tegen High Techs Eindhoven. De wedstrijd werd met de stand 2-6 afgesloten.

Echt veel voorbereidingstijd hebben de spelers van Dordrecht Lions niet gehad. Zaterdagochtend omstreeks 10.30 uur kregen zij te horen dat, na een aangekondigd kort geding, de Nederlandse IJshockey Bond hun beslissing om de Lions uit de competitie te halen, had herzien. Het team is in allerijl door coach Alexander Jacobs bij elkaar geroepen voor het tweede treffen tegen High Techs Eindhoven. Om 19.00 uur moest er in Eindhoven gespeeld worden. De High Techs daarentegen hadden verwacht dat de finale wedstrijd tegen Gijs Bears Groningen die dag op het programma stond.

Tijdens de warming-up werd duidelijk dat High Techs drie ervaren eredivisie spelers had opgesteld. Zij hebben echter niet het verschil kunnen maken. Tevens was te merken dat Dordrecht Lions erg gemotiveerd was om deze wedstrijd te winnen om vervolgens aan de finale te kunnen beginnen.

Beide teams startten echter explosief. De eerste gevaarlijke breakout van de Lions werd na 4 minuten speeltijd ingezet. De forwards Willy Schut en en Ramon van Waardenburg strandden echter op de blauwe lijn alwaar door de referees voor offside werd gefloten. Na ruim 10 minuten speeltijd belandde de puck na een kluts in het neutrale vak bij Mathias Persson die vervolgens vakkundig de score opende. Vreemd genoeg zakte het spel van de Lions daarna snel in. Er werden fouten gemaakt en niet geconcentreerd gespeeld waardoor veelal puckverlies ontstond. Ondanks dat wisten de High Techs niet te scoren terwijl zij wel een aantal keren in positie waren om dat te doen.

De tweede periode werd de toon al snel gezet. Na 25 seconde speeltijd scoorde Bart Vink van afstand, waarbij de puck onder de legguards van de Eindhovense goalie in het net verdween. Willy Schut en Ramon van Waardenburg waren tijdens deze powerplay verantwoordelijk voor de assist. Korte tijd later stonden de Lions plotseling met twee spelers minder op het ijs doordat de imports Kaleb Chillman en Kyle Heffernan beiden voor twee minuten naar de strafbank waren gestuurd. Zo’n situatie is koren op de molen voor de High Techs die goed zijn in de powerplay. Het daaruit voortkomende doelpunt werd gelukkig door de referee afgekeurd. Echter drie minuten voor de rust zorgde de High Techs toch voor de aansluiting en met de stand 1-2 werd de kleedkamer opgezocht.

De derde periode hebben de Lions laten zien wie de baas was op het ijs. Het eerste doelpunt was daarin ook cruciaal. Na 1.32 minuten scoorde Kyle Heffernan de 1-3 nadat de puck door Mathias Persson voor het doel was aangespeeld. Ook Maurice van de Schuit kon een assist laten noteren. In de daarop volgende minuten speelde de Lions snel en gevaarlijk. Het was hun beste periode van deze wedstrijd. Jeroen van den Broek wist vervolgens uit een onmogelijke hoek te scoren. Wederom waren Ramon van Waardenburg en Willy Schut goed voor de assist. Kort daarna werd de genade klap gegeven aan de hand van het vijfde doelpunt Mathias persson wist het net te vinden na een assist van Kyle Heffernan en Jasper Busink.

Voor de Eindhovense coach was dit de reden om, na een aangevraagde timeout, zijn goalie te wisselen. De frustratie bij High Techs ontlaadde zich na een duel aan de boarding waarbij Bart Vink slaags raakte met een speler van High Techs. Beiden werden naar de kleedkamer gestuurd.

8 minuten voor het eindsignaal wisten de High Techs toch de sterk keepende goalie Kisito Zonneveld te passeren tijdens de powerplay. De Lions speelden op dat moment met twee spelers minder, door twee straffen van Kyle Heffernan en Jasper Busink. Zoals we al eerder hadden gezien werd deze spelsituatie meteen door de High Techs afgestraft.

3 minuten voor het eindsignaal ging het kaarsje van High Techs helemaal uit na een doelpunt van Jeroen van den Broek. Met een 2-6 eindstand kijkt men nu uit naar de finale.

In de kleedkamer was er één en al euforie. De strijdkreet ( fon) “D’r is niks mis meej un little bit of sjoobizz” schalmde meerdere keren. De tekst is overigens door een aantal spelers aan uw verslaggever gedicteerd, dus excuses voor de gebruikte gramatica.

Alexander Jacobs:” We waren erg gemotiveerd om deze wedstrijd te winnen en startten daarom ook fel en geconcentreerd. Toch kende deze periode ook een minder fase. Er werden op een gegeven moment foutjes gemaakt die gevaarlijke situaties opleverden. In de tweede periode hebben we een ongelukkig doelpunt tegen gekregen en dat was ook de reden dat ik op een gegeven moment met 5 verdedigers ben gaan spelen. Dat wil zeggen dat ik een verdediger van het ijs heb gehaald die op dat moment niet goed in de wedstrijd zat. De derde periode hebben we het verschil gemaakt. Er is gescoord en er zijn weinig kansen weggegeven. Bart Vink heeft een game misconduct opgelopen maar deze heeft geen gevolgen voor de komende twee wedstrijden. Ik zeg verdiend gewonnen en op naar de finale.”

Zondag 24 maart 2013 wordt de eerste finale wedstrijd tegen GIJS BEARS Groningen gespeeld. Dordrecht heeft echter hierbij het thuis voordeel. Aanvang 19.00 uur.