Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vanaf 1 mei mobiel parkeren in Dordrecht'
22mrt 2013

Vanaf 1 mei mobiel parkeren in Dordrecht

DORDRECHT - Vanaf 1 mei kan iedereen met een mobiele telefoon mobiel per minuut parkeren in de gemeente Dordrecht. Wethouder Jasper Mos (verkeer): “Dordrecht wil een gastvrije stad zijn en daar hoort, naast voldoende parkeerplekken, een klantvriendelijk betaalsysteem bij. Betalen per minuut via je mobiele telefoon is dat bij uitstek”. 

Mobiel parkeren is een snelle, veilige en makkelijke manier om parkeergeld te betalen. Het verschuldigde bedrag wordt per minuut afgerekend. Mobiel parkeren in Dordrecht geldt voor alle parkeerplaatsen en parkeerterreinen in de stad waar parkeerautomaten staan. Mobiel parkeren geldt niet in de parkeergarages. Gebruikers dienen de 4-cijferige gebiedscode (aangegeven op de parkeerautomaat en de parkeerborden) door te geven via een parkeer app op een smartphone, door te bellen of via sms. Na registratie van de gebiedscode is het mobiel parkeren actief. 
 
In Dordrecht kan vanaf 1 mei mobiel betaald worden via de aanbieders van mobiel parkeren, zoals Parkmobile, Park-line, Yellowbrick en SMS parking. Dordtenaren, ondernemers en bezoekers van Dordrecht die van mobiel parkeren gebruik willen maken, dienen zich eenmalig aan te melden bij één van de aanbieders. Het bedrag wordt per minuut afgerekend op basis van de geldende parkeertarieven. Mobiel parkeren kan met elk type mobiele telefoon. 
 
Meer informatie vindt u op de website van de aanbieder(s) van mobiel parkeren of kijk op www.dordrecht.nl/mobielparkeren


Deel dit bericht met je vrienden!