Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Dordrecht blij met uitspraak rechtbank over briefschrijver'
21mrt 2013

Dordrecht blij met uitspraak rechtbank over briefschrijver

DORDRECHT - Een Dordtse onroerend goed-eigenaar mag de gemeente Dordrecht de komende twee jaar maximaal 10 brieven per maand sturen. Dat heeft de rechtbank Rotterdam in kort geding bepaald. De gemeente Dordrecht had de rechter gevraagd deze beperking op te leggen, omdat de man nu vele honderden brieven per jaar schrijft; in de afgelopen twee maanden al 523, die uitmonden in kostbare procedures. De rechtbank oordeelt dat de man misbruik maakt van het recht, omdat hij zelf aangeeft de brieven alleen te schrijven om de gemeente te zieken en op kosten te jagen.

De gemeente Dordrecht is verheugd over de uitspraak. ,,Zonder deze beperking zouden we €400.000 per jaar kwijt zijn aan de afhandeling van de brieven, bezwaarschriften en verzoeken op basis van de wet openbaarheid bestuur (WOB). Dankzij de uitspraak van de rechter kunnen we deze kosten beperken, en kunnen ambtenaren zich met nuttiger zaken bezighouden.
 
De gemeente benadrukt dat de briefschrijver niet wordt gedupeerd door de maatregel. ,,Hij mag nog steeds iedere maand 10 brieven sturen; dit aantal overschrijdt ruimschoots het gemiddelde van een inwoner van de gemeente Dordrecht. Bovendien tellen bezwaarschriften over zijn eigen zaken niet mee. Zijn rechten worden dan ook voldoende gewaarborgd.”


Deel dit bericht met je vrienden!