Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Leerlingen Grienden College aan de slag met verkeersveiligheid'
20mrt 2013

Leerlingen Grienden College aan de slag met verkeersveiligheid

DORDRECHT -  Op vrijdag 22 maart worden meer dan 50 middelbare scholieren in Sliedrecht bewust gemaakt van hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer. Gebrek aan ervaring en stoer gedrag zorgen ervoor dat jongeren erg kwetsbaar zijn in het verkeer. Stichting TeamAlert en RPV Drechtsteden organiseren daarom het project ‘LaMaZien’ op het Grienden College. Door de jongeren in hun creativiteit uit te dagen, werkt TeamAlert op originele manier aan een positieve attitude ten opzichte van verkeersveiligheid. Ad de Waard, wethouder Verkeer en Vervoer van de gemeente Sliedrecht is bij de middagsessie aanwezig. ‘Het is belangrijk dat jongeren zich bewust zijn van de gevaren in het verkeer. Het op een speelse manier bewust maken dat verkeersveiligheid belangrijk is én dat jongeren daar zelf ook een verantwoordelijkheid in hebben, verhoogt de alertheid’ aldus dhr. de Waard. Het project wordt gefinancierd door RPV Drechtsteden met de gemeente Sliedrecht als partner en valt binnen het educatieve programma TotallyTraffic.

Met het project LaMaZien gaan de leerlingen aan de slag met verkeersveiligheid aan de hand van theatersport. Verschillende creatieve oefeningen snijden steeds een ander element van risicogedrag in het verkeer aan. Het risicogedrag wordt verder besproken na de oefeningen en leerlingen delen hun eigen ervaring omtrent dit gedrag. Daarnaast krijgen de leerlingen een gadget mee om hen thuis nogmaals aan de boodschap te herinneren. TeamAlert en RPV Drechtsteden hebben als doel om jongeren bewust te maken van hun eigen kwetsbaarheid en verantwoordelijkheid in het verkeer. Het verkeer is namelijk doodsoorzaak nummer één onder jongeren. In 2011 vielen er 117 verkeersdoden onder jongeren in de leeftijdscategorie 12 t/m 24 jaar. In de Drechtsteden wordt het project LaMaZien vanuit het programma TotallyTraffic van het ROV Zuid-Holland mogelijk gemaakt.

Stichting TeamAlert en RPV Drechtsteden
Stichting TeamAlert is dé verkeersveiligheidsorganisatie voor en door jongeren, die zich sinds 2000 inzet om het aantal jonge verkeersslachtoffers terug te dringen. TeamAlert organiseert diverse educatieve projecten en voorlichtingscampagnes. RPV Drechtsteden is de verkeersveiligheidsorganisatie in de regio Drechtsteden. De gemeente Sliedrecht participeert in de RPV. Door jongeren op originele, humoristische, overtuigende en soms iets brutale manier te benaderen, proberen TeamAlert en de RPV Drechtsteden bewustwording te creëren rondom hun eigen verantwoordelijkheid in het verkeer.Deel dit bericht met je vrienden!