Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Kronkelaar: Kinderen mogen nooit kind van armoede in Dordrecht blijven'
20mrt 2013

Kronkelaar: Kinderen mogen nooit kind van armoede in Dordrecht blijven

DORDRECHT - Columnist Kronkelaar hoopt dat vanavond het centrum de Buitenwacht aan de Bosboom Toussaintstraat 67 vol zit met mensen, die willen mee doen aan het Grote Armoede debat. Hij schrijft vandaag in Dordt Centraal dat kinderen geen kind van de armoede mogen blijven.

Een deel uit zijn column:

"Wie in nood is, moet geholpen worden. Volgens critici kan noodhulp echter niet eeuwigdurend zijn. Een beetje in de trant van ontwikkelingshulp hoor ik dan adviseren: geef ze niet steeds vis, maar geef ze een hengel, dan kunnen ze zelf vis gaan vangen.

Bij de voedselbank hoorde ik een man daar cynisch op zeggen dat hij weinig aan zo’n hengel heeft als er geen vis in de vijver zit. Een pasklare oplossing voor armoede zal tijdens het armoededebat niet gevonden worden voorspel ik dus. Toch moet er met maatwerk veel leed verzacht kunnen worden.

Ik hoop dat De Buitenwacht vanavond om zeven uur vol zit met mensen die vol goede ideeën zitten. Ik hoop vooral dat er oog is voor de kinderen, die zo vaak het kind van de rekening zijn. Sommige deskundigen beweren, dat armoede ‘genetisch bepaald’ is. Ik weiger dat te geloven. Kinderen kiezen nooit voor armoede. Kinderen overkomt wat ouders hen bieden. Als dat te weinig is, mag de samenleving dat nooit accepteren".

(voor de volledige Kronkelaar zie Dordt centraal van vandaag pagina 5)Deel dit bericht met je vrienden!