Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Eigenaar pand op RTV Rijnmond: ,,Mensen minimawinkel liepen de kantjes ervan af
20mrt 2013

Eigenaar pand op RTV Rijnmond: ,,Mensen minimawinkel liepen de kantjes ervan af"

DORDRECHT -  RTV Rijnmond heeft woord en wederwoord toegepast rond de plotselinge sluiting van de minimawinkel aan de Blekersdijk in Dordrecht vlak voor de opening (vandaag), terwijl op twee plaatsen in Dordrecht wordt gesproken over armoede.

Volgens de eigenaar van het pand hadden de mensen van de minimawinkel de kantjes ervan afgelopen en zich niet aan afspraken gehouden.

Een bericht van RTV Rijnmond: "De opening van de eerste Minimawinkel in Nederland gaat niet door. In de winkel in Dordrecht zouden tweedehands spullen te koop en te huur worden aangeboden. Vanwege onenigheid tussen de Stichting Minimawinkel en de eigenaar van het pand is de opening afgeblazen.

Het pand is gratis ter beschikking gesteld aan de Duc Ducardus, voorzitter van de Stichting Minimawinkel. Sinds januari is hij bezig met het inrichten van de winkel, die woensdag zou worden geopend in bijzin van SP-leider Emile Roemer.

Op het laatste moment kreeg hij te horen dat hij het pand binnen twee weken moet verlaten. Dit zou zijn omdat hij niet voldoende heeft geholpen om vrijwilligers te regelen voor het leeghalen van een loods van de eigenaar van de winkel. “Ik had alles goed geregeld, maar dit is een strop voor de stichting.”

Troep
Volgens Ruud van Hees, die de ruimte aan de minimawinkel ter beschikking heeft gesteld, ligt het allemaal wat anders. In een loods van 2000 vierkante meter mocht de minimawinkel gratis zo’n 120 vierkante meter gebruiken voor opslag van spullen. De loods moest echter worden leeggeruimd, vanwege de troep die overal rondslingerde. Van Hees: "En dat is mede de schuld van Ducardus."

Bij het leeghalen van de loods liep Ducardus er ook nog eens de kantjes, vindt van Hees. “Hij heeft enkel zijn eigen plekje schoon gemaakt.” Dat was niet genoeg en mede daarom wil hij dat de stichting het winkelpand verlaat. Daarnaast heeft Ducardus de ruimte nu zelf nodig. "Het was altijd al een tijdelijke oplossing. Dat was bekend, ook bij de stichting."

 Deel dit bericht met je vrienden!