Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Rest nalatenschap Gideon Brugman opgedoken'
17mrt 2013

Rest nalatenschap Gideon Brugman opgedoken

DORDRECHT - Verleden week vrijdag 15 maart ontving de redactie van Dordrecht.net een berichtje van dhr. Orion Roos, stripwinkelier en uitgever in Groningen, over het werk van de in 2011 overleden Gideon Brugman.  

Orion Roos vertelde dat er bij hem nog veel origineel werk van Gideon Brugman ligt.
 
Dhr. Roos stelde zich in deze mail voor als uitgever van de laatste stripboeken die Gideon Brugman tijdens zijn leven had gemaakt. Ook vertelde hij dat hij bezig was met het laten voltooien van een laatste, helaas niet door Gideon Brugman afgemaakt stripverhaal. Dit stripverhaal gaat voltooid worden door de Groningse striptekenaar Dimitri Jansma, een leerling van Gideon Brugman, en zal binnen niet al te lange tijd door Orion Roos uitgegeven worden, zodat het grote publiek kennis kan nemen van het laatste door Gideon Brugman opgezette stripverhaal.
 
De redactie van Dordrecht.net heeft inmiddels contact gezocht met Hennie van der Zouw, die de nalatenschap van Gideon Brugman, voor zover die nog in Dordrecht bij de dochter van Gideon Brugman aanwezig was, inmiddels geïnventariseerd heeft.
 
Commentaar van Hennie: “Ik ga in overleg treden met het Stripschap, in hun opdracht had ik mijn inventarisatie gemaakt, want het belangrijkste is natuurlijk dat de nalatenschap van Gideon Brugman zo compleet mogelijk geïnventariseerd wordt, en het Stripschap kan dit het beste coordineren”.   
 
Zie ook:
Nalatenschap van Gideon Brugman geïnventariseerd door stripliefhebber Hennie van der Zouw (do, 28 feb 2013)


Deel dit bericht met je vrienden!