zondag 20 september 2020

Alles over Dordrecht

Raad en college brengen tweedaags bezoek aan Recklinghausen (DUI).

16 maart 2013

DORDRECHT - Op vrijdag 15 en zaterdag 16 mei brengt een delegatie van de gemeenteraad en het college van Dordrecht een bezoek aan Recklinghausen in Duitsland. De gemeente Dordrecht heeft een stedenbandrelatie met Recklinghausen. Tijdens het bezoek zullen ook andere partnersteden van de Duitse stad aanwezig zijn. Verschillende thema’s zullen besproken worden, zoals integratie, binnenstadsontwikkelingen en onderwijs. In het kader van het EU-project 2012-2014  'Europa für Bürgerinnen und Bürger" organiseert de gemeente Recklinghausen van 14 tot en met 16 maart 2013 het deelproject 4 "Netwerken tussen partnersteden".  

Delegaties uit Bytom (Polen), Douai (Frankrijk), Schmallkalden (voormalig DDR), Preston (Engeland) en Dordrecht, allen partntersteden van Recklinghausen, ontmoeten elkaar en verdiepen zich in thema's als integratie, economische ontwikkeling, onderwijs en lokale politieke systemen.  De Dordtse delegatie is aanwezig op 15 en 16 maart en bestaat uit het college van Burgemeester & Wethouders en een delegatie van raads- en commissieleden.  
 
De colleges van Recklinghausen en Dordrecht buigen zich specifiek over het thema "Passend Onderwijs'. Zowel de Duitse als Nederlandse ervaringen op het gebied van de integratie van kinderen met speciale behoeften in het reguliere onderwijs, de zogenaamde Inclusion-benadering, wordt besproken en bekeken door een bezoek te brengen aan een school. 
 
De raadsdelegatie zal samen met de raadsdelegatie van Recklinghausen de binnenstad ingaan. Centraal staat de revitalisering van binnenstad :  het aantrekkelijk maken van binnensteden als Recklinghausen en Dordrecht door positionering van de detailhandel en door het ontwikkelen van uiteenlopende activiteiten (levendige binnenstad). 
 
Op zaterdagmorgen buigen beide delegaties zich over uiteenlopende aspecten van de lokale politieke systemen. 
Tijdens een officiële bijeenkomst van het gemeentebestuur van Recklinghausen, dat op vrijdagavond in het Festspielhaus plaatsvindt, ontmoeten alle delegaties elkaar. Tijdens deze bijeenkomst spreekt mevrouw J. Haug, lid van het Europees Parlement over de belangrijke rol van jumelages in Europa. 
 
Recklinghausen en Dordrecht onderhouden sinds 1974 een stedenbandrelatie met elkaar. Steeds meer wordt de samenwerking gezocht op het gebied van kunst en cultuur en economie. 
 
Deel dit bericht met je vrienden!