Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Carlo Post nieuwe algemeen directeur Veiligheidsregio'
13mrt 2013

Carlo Post nieuwe algemeen directeur Veiligheidsregio

DRECHTSTEDEN - De heer drs. C.H.W.M. (Carlo) Post Mcm wordt met ingang van 1 mei 2013 benoemd tot algemeen directeur van de Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ). Dit heeft het algemeen bestuur besloten. De heer Post is vanaf dat moment ook regionaal commandant brandweer en secretaris van het bestuur van de Veiligheidsregio.

Inspirerend leider en verbinder
De heer Post is momenteel gemeentesecretaris van de gemeente Binnenmaas. Vanuit deze functie heeft hij de regio Zuid-Holland Zuid en haar ontwikkelingen reeds goed leren kennen. De heer Post beschikt over een ruime politiek-bestuurlijke ervaring. De selectiecommissie ziet de heer Post als een ervaren en inspirerend leider en verbinder. Hiermee kan hij een belangrijke bijdrage leveren aan de verdere doorontwikkeling van de VRZHZ. Hij zal zowel voor de medewerkers, het bestuur en de netwerkpartners een goed aanspreekpunt zijn.

Huidige situatie
Sinds het vertrek van de heer Peter Bos begin januari van dit jaar vervult Rianne van den Berg op interimbasis de functie van algemeen directeur VRZHZ. Dit combineert zij met haar functie van gemeentesecretaris/algemeen directeur van de gemeente Alblasserdam. Rianne van den Berg blijft tot de komst van de heer Post deze functies combineren, waarna zij terugkeert bij de gemeente Alblasserdam. Mevrouw Van den Berg leidt de VRZHZ naar volle tevredenheid van alle betrokken partijen.

Procedure
De wervingsprocedure is begeleid door een selectiecommissie, bestaande uit het dagelijks bestuur van de VRZHZ. Zij hebben hierbij tevens advies gevraagd aan een tweetal adviescommissies. Eén commissie met een afvaardiging uit het Managementteam en de medezeggenschap van de VRZHZ en één commissie met een aantal netwerkpartners van de VRZHZ. De medezeggenschap heeft positief geadviseerd op de benoeming van Carlo Post.Deel dit bericht met je vrienden!