Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Vijf dagen lang ‘Roparun Paasmarkt’ in het Albert Schweitzer ziekenhuis voor mensen met kanker'
08mrt 2013

Vijf dagen lang ‘Roparun Paasmarkt’ in het Albert Schweitzer ziekenhuis voor mensen met kanker

DORDRECHT -  Wie in de week van 18 tot en met 22 maart op de locatie Dordwijk van het Albert Schweitzer ziekenhuis moet zijn, zal waarschijnlijk de ASz Runners tegen het lijf lopen tijdens een heuse Paasmarkt. Het Roparunteam van het ziekenhuis wil hiermee geld ophalen voor de zorg aan mensen met kanker. Op 20 maart is de markt ook op de locatie Zwijndrecht van het ziekenhuis te vinden.

Iedereen is van harte welkom voor een praatje of meer informatie over wat het team doet en wat de Roparun is – en hopelijk ook voor een aankoop of financiële bijdrage! "We verkopen leuke paasstukjes en andere voorjaarsdecoraties tijdens de Paasmarkt”, vertelt Ingrid den Hollander, teamcaptain van de ASz Runners. “Daarnaast kunnen bezoekers zich heerlijk laten masseren, uiteraard voor een kleine bijdrage. We hebben waarschijnlijk een glasgraveerder te gast en je kan heerlijke lekkernijen kopen van een echte bakker.”

Oncologische zorg neemt een belangrijke plaats in binnen het Albert Schweitzer ziekenhuis. Elk jaar wordt de diagnose kanker gesteld bij circa tweeduizend nieuwe patiënten in dit ziekenhuis. Meestal volgt daarop een ingrijpend, soms lang en vaak zwaar traject van behandeling en verpleging. "Wij hebben meermalen een beroep mogen doen op de Stichting Roparun voor steun”, zegt de teamcaptain. “Door zelf mee te lopen, doen we iets terug.” De Roparun steunt het Albert Schweitzer ziekenhuis ook dit jaar, met twee hoofdhuidkoelers ter waarde van 33.000 euro. Die worden gebruikt om haaruitval bij chemotherapie tegen te gaan.

Tijdens de Roparun in mei, lopen teams volgens een estafettesysteem van Parijs naar Rotterdam. De door de ASz Runners af te leggen afstand bedraagt 520 kilometer. De Roparun-organisatie noemt dit ook wel ‘een avontuur voor het leven’. De ASz Runners halen geld op door donaties en sponsoring van bedrijven of personen. "Naast het daadwerkelijke rennen tijdens de Roparun, organiseren we diverse activiteiten om geld op te halen. Grote bedragen zijn uiteraard erg mooi, maar de kleine bijdragen zijn net zo belangrijk!"  

Doneren kan direct via het bankrekeningnummer 66.12.15.806 van het Albert Schweitzer ziekenhuis onder vermelding van ‘Roparun, kostenplaats 102099’.

De Paasmarkt vindt plaats van 18 tot en met 22 maart, van 10.00 tot 20.00 uur, op de locatie Dordwijk/Gezondheidspark van het Albert Schweitzer ziekenhuis in Dordrecht. Op woensdag 20 maart staat de Paasmarkt op de locatie Zwijndrecht, van 10.00 tot 20.00 uur.

Kijk voor meer informatie op: www.aszrunners.nlDeel dit bericht met je vrienden!