maandag 6 december 2021

Alles over Dordrecht

Inwoners adviseren over bezuinigingsmaatregelen

8 maart 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Twee weken geleden heeft het college ruim honderd mogelijke bezuinigingsmaatregelen bekend gemaakt. De onderwerpen zijn geen 'ver van mijn bed show'. Ze gaan Dordtenaren direct aan. Om dát duidelijk te maken, hebben inwoners meegedacht over een passend beeld. Het is de bekende Schapekop geworden die kaalgeschoren wordt: Typisch Dordts en pijnlijk met een knipoog.

Gevolgen van mogelijke beslissingen, die de gemeenteraad op 16 en 17 juli neemt, zullen merkbaar en zichtbaar zijn in de stad. Bibliotheek dicht of bezuinigen op evenementen? Hogere belasting eigen woning (OZB) of minder kleur in de plantsoenen?

Wol kan weer aangroeien
Het stadsbestuur realiseert zich dat er mogelijke bezuinigingsmaatregelen bijzitten die mensen echt ráken. Dat is pijnlijk en juist daarom zijn de opties in een vroeg stadium openbaar gemaakt. Nu kan iedereen erover in gesprek gaan, ruim voordat beslissingen genomen worden. Dordtenaren blijken nuchter én optimistisch: 'Het is een keuze voor nú. Een schaap wordt in 2014 geschoren, maar… wol kan ook weer aangroeien.'

Vanaf volgende week woensdag 13 maart kunnen Dordtenaren hun mening ook laten horen via een korte enquête. Dan gaat de website www.bezuinigingskeuzes.nl de lucht in en vragen college en gemeenteraad aan inwoners: 'Wat adviseert ú?'

Lees meer over:

ozb bezuinigen schapekop
Deel dit bericht met je vrienden!