Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Project Zielsliefde maakt kans op € 50.000 van het Oranje Fonds

7 maart 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het Oranje Fonds ondersteunt sociale initiatieven in het Koninkrijk der Nederlanden. Dat doen ze met geld, met kennis en met contacten. De Prins van Oranje en Prinses Máxima zijn al sinds de oprichting het beschermpaar van het Oranje Fonds. Ze zijn heel actief. Naast de jaarlijkse uitreiking van de Appeltjes van Oranje bezoeken ze ieder regelmatig bijzondere initiatieven die door Oranje Fonds gesteund worden.

Ter gelegenheid van de aankomende inhuldiging organiseert Het Oranje Fonds een speciale actie. Samen met iedereen in het Koninkrijk gaan ze
op zoek naar de mooiste, beste, succesvolste en leukste sociale initiatieven. Zo wijzen ze de nieuwe Koning en Koningin de weg naar bijzondere maatschappelijke organisaties overal in het land. Voor de uiteindelijke winnaars is er EUR 50.000,= beschikbaar én een Appeltje van Oranje. Speciaal voor deze gelegenheid heeft Stichting Wezenlijk weer de handen uit hun mouwen gestoken en project Zielsliefde opgezet.
 
Doel initiatief: 
Project Zielsliefde laat zien wanneer een procesmatige aanpak nodig is in het leven (in dit geval richting geven aan een liefdesverhaal met daarin de bijbehorende tekeningen van jongeren), hoe je jongeren daarbij zo kunt sturen dat er echt draagvlak voor een besluit ontstaat en op deze manier in hun eigen kracht kunnen komen. 
Oftewel jongeren in hun volwassen periode een volwaardige persoon te laten worden.
 
Betekenis initiatief: 
Een goed doel steunen op het gebied van ontwikkelingssamenwerking door middel van een succesfactor in kunst. De volwassenen die ervaring hebben op dit gebied begeleiden jongeren, zodat zij de spanning van deze fase zo min mogelijk ervaren. 
 
Dit project bestaat sinds 2010 onder verschillende namen en steeds met verschillende doelgroepen, maar wel steeds met hetzelfde doel.
 
Waarom winnen: 
Hulya Celik legt uit:"Met dit project willen wij voorkomen dat jongeren in hokjes moeten denken en bewust worden van hun eigen identiteit en ontwikkeling onder mijn leiding als projectleider en met dank aan Laurine Brucher en vrijwilligers van Stichting Wezenlijk.
 
We vragen iedereen om hun steun door in het weekend van 15,16 en 17 maart aanstaande te stemmen op het project, 'Zielsliefde', zodat jongeren met dit geldbedrag mentaal van gaan groeien door middel van kunsteducatieve projecten".
 
Wilt u stemmen op de beste sociale organisatie uit uw gemeente Dordrecht? Dat kan op 15, 16 en 17 maart aanstaande via www.kroonappels.nl
 
Voor meer informatie over dit project kunt u vinden op www.stichtingwezenlijk.nl
 

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!