Alles over Dordrecht...
Afbeelding bij nieuwsitem 'Programma Actieweek 'Dordrecht Schoon' bekend'
05mrt 2013

Programma Actieweek 'Dordrecht Schoon' bekend

DORDRECHT - Bewoners, scholen, organisaties en bedrijven doen mee.

Net als vorig jaar doet Dordrecht weer mee aan de landelijke actie Nederland Schoon. Onder de naam Dordrecht Schoon steken inwoners, scholen, organisaties, bedrijven en gemeente 9 tot en met 16 maart extra de handen uit de mouwen voor een schone stad. Op www.dordrecht.nl/wijken vindt u een overzicht van alle schoonmaakactiviteiten die worden georganiseerd.

Dit jaar is tijdens Dordrecht Schoon extra aandacht voor zwerfvuil, maar ook voor de overlast van hondenpoep.

De week begint om 10:00 uur met een schoonmaakactie in Stadspolders. ’s Ochtends zijn medewerkers van HVC (afvalinzameling), BST (Buurtserviceteam) en medewerkers van Toezicht al vroeg in actie bij winkelcentrum Bieshof in Stadspolders. Stoepen worden schoongemaakt, hondenpoep verwijderd en prullenbakken geleegd. Wethouder Rinette Reynvaan geeft om 10.00 uur het officiële startsein voor de actieweek van Dordrecht Schoon. Ze doet dat met een hondenpoepzuiger. Daarna delen wethouder en medewerkers van HVC en BST biologisch afbreekbare hondenpoepzakjes uit, tot 12.00 uur.

Extra aandacht voor hondenpoep
Dit jaar wordt tijdens Dordrecht Schoon naast aandacht voor het zwerfafval ook aandacht gevraagd voor het Hondenbeleid van de gemeente Dordrecht. Van maandag 11 tot met vrijdag 15 maart delen medewerkers van Toezicht tijdens hun reguliere rondes hondenpoepzakjes en een informatiefolder uit aan hondenbezitters.

Activiteiten in de wijken
Tijdens de actieweek Dordrecht Schoon zijn er schoonmaakacties in straten en parken, kunnen bewoners in een aantal buurten grofvuil aanbieden, maken leerlingen de schoolomgeving schoon en nog veel meer. Bewoners van Dordrecht kunnen op hun wijkwebsites of via het wijkenportaal www.dordrecht.nl/wijken zien welke activiteiten er in hun buurt zijn.

Grofvuil
Buurtbewoners in Noordflank, Reeland en Crabbehof die nog grofvuil hebbeb staan op zolder, in de kelder of in de schuur, kunnen gedurende de week hun grofvuil kwijt in grofvuilcontainers die op verschillende punten in Noordflank, Reeland en Crabbehof komen te staan. Op www.dordrecht.nl/wijken kunt u de locaties vinden.

Gratis afvalgrijpers
Wat doet u voor een schone wijk? De stad schoonhouden is iets van ons allemaal. Het is vaak een kleine moeite om afval in de prullenbak te doen. Om het gemakkelijker te maken om zwerfafval op te ruimen, worden ondergrondse containers voorzien van kleppen voor zwerfafval. En met een afvalgrijper is het oprapen zelfs nog makkelijker. Afvalgrijpers zijn (gratis) op te halen bij Duurzaamheidscentrum Weizigt. Meer informatie hierover is te vinden op www.dordrecht.nl/weizigt.

Duurzaamheidscentrum Weizigt zorgt voor de organisatie en coördinatie van alle activiteiten. Meer weten over Duurzaamheidscentrum Weizigt? Kijk op www.weizigtnmc.nl.

Heeft u een leuke foto of video van een schoonmaakactie in uw buurt of school? Mail die naar wijken@dordrecht.nl. De leukste foto’s krijgen een plaatsje op het wijkenportaal en op www.facebook.com/wijkendordrecht.Deel dit bericht met je vrienden!