dinsdag 30 november 2021

Alles over Dordrecht

'In Gesprek Met' wandelt stukje nieuwe historische vrouwenwandeling Dordrecht met Mary Ruisch

4 maart 2013

DORDRECHT - Voor de rubriek 'In gesprek met' verkent Ad van den Herik alvast een deel van de speciale vrouwenwandeling, die op internationale vrouwendag in Dordrecht in premiere gaat. Raadslid Mary Ruisch is namens de vrouwen, die de dag op een vernieuwende manier dragen, de woordvoerster. Mary Ruisch probeert de uitstraling van de internationale vrouwendag te verbreden op RTV Dordrecht: woensdag na 18 uur.

De kijker hoort woensdagavond vanaf 18 uur Ad van den Herik eerst de bekende kritische Ad-vragen stellen. Het komt goed: uiteindelijk lopen Ad en Mary samen hand in hand het beeld uit. Elk uur vanaf 18 uur op 6 maart wordt 'In gesprek met' herhaald op de locale TV.

Ook op 8 maart kent Dordrecht veel nieuwe kanten:

Onder andere: een programma in de Ontmoetingskerk is een novum, dankzij dominee Riet Boogaard. Dat geldt zeker ook voor een wandeling, die is opgeschreven vanuit het perspectief van de vrouw. Het Stadskantoor is vanaf half tien vrijdagmorgen hiervoor het verzamelpunt.

Het gehele programma van vrouwendag Dordrecht is op internet te vinden en bij de agenda van Dordrecht.net. De mannen zijn overdag welkom en worden vriendelijk gedoogd. In de avonduren zijn alleen vrouwen welkom, want er wordt ook bij wereldvrouwendag stil gestaan.

Kunst is ook onderdeel van het programma dankzij natuur- en milieucentrum Weizigt.

De VVV heeft vanaf zaterdag 9 maart het boekje over de vrouwenwandeling beschikbaar, voor wie de historie in eigen tempo van een vrouwvriendelijke kant wil verkennen.

Deel dit bericht met je vrienden!