Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht wordt steeds meer een hoofdstad christelijk geloof in Nederland

28 februari 2013

DORDRECHT - Het leek erop, dat Dordrecht zich steeds meer gaat ontwikkelen tot hoofdstad van het christelijk geloof of protestants geloof in Nederland. Inmiddels staan al de nodige (inter) nationale activiteiten op de rol tot 2019. Zo is er in oktober weer een nationale synode op weg naar vierhonderd jaar Dordtse Synode in 2018 en 2019. De opzet is om mensen met elkaar in huiselijke kring in gesprek te brengen over het geloof. Daarvoor is een speciale website in de lucht gekomen:

www.nationalesynode.nl/geloofsgesprekken

Het Reformatorisch Dagblad meldt dat de organisatoren van de geloofsgesprekken hopen dat er bij de herdenkingen van de Reformatie (in 2017) en 400 jaar Nationale Synode van Dordrecht (in 2018), flink gewerkt is aan de eenheid van het protestantisme in Nederland.

De Grote Kerk in Dordrecht speelt een centrale rol bij alle komende herdenkingen. In het land is op veel sites ook het bericht opgenomen dat op maandag 29 april in die Grote Kerk ook een troonswisselingsbijeenkomst zal zijn. Ikon Kerknieuws, het Nederlands Dagblad, Reformatorische Dagblad en het Christelijk Informatie Platform (CIP) hebben het nieuws al nationaal verspreid. In Dordrecht doen voorgangers richting achterban alvast een oproep om in hun agenda 29 april voor de interkerkelijke bijeenkomst in de Grote Kerk te reserveren.

Deel dit bericht met je vrienden!