Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Dordrecht kan stemmen op Dordrechts Museum

28 februari 2013

DORDRECHT - Het Dordrechts Museum is zaterdag 2 en 9 maart te zien in de elfdelige serie Hollandse Nieuwe van AVRO Kunstuur. In dit programma wordt aandacht besteed aan nieuwe aanwinsten van Nederlandse musea. Het museum wil de eretitel Hollandse Nieuwe 2013 in de wacht te slepen.

museum, wijken, dordrecht, avroAvro kunstuur

In het programma van AVRO Kunstuur beslist u of het museum de felbegeerde prijs krijgt. Help het Dordrechts Museum winnen en stem op de mooiste museumaankoop van 2012: een uniek plafondstuk met vogels uit 1708, gemaakt door de Dordtse kunstenaar Abraham Busschop.

Pronken met andermans veren

De fabel is slechts weinig uitgebeeld in de schilderkunst en zelden op een plafondstuk. De raaf wil zich mooier voordoen dan hij is en verzamelt in het geniep de veren van andere vogels.

Als de valse kleurenpracht wordt ontdekt, komen de vogels boos hun veren terughalen. Hoogmoed komt voor de val, als je pronkt met andermans veren!

Stemmen

Kijk op zaterdag 2 en 9 maart rond de klok van 17.00 uur naar AVRO Kunstuur op Nederland 2 en help het museum winnen. Vind jij ook dat het Dordrechts Museum het plafondstuk met vogels van Abraham Busschop op bijzondere wijze heeft gepresenteerd? Breng dan meteen je stem uit.

Stemmen kan van 2 maart t/m 25 mei via www.dordrechtsmuseum.nl en www.avro.nl/kunstuur/hollandsenieuwe.  Door te stemmen maak je kans op een speciale dag in het museum.


 

 

Lees meer over:

avro dordrechts museum
Deel dit bericht met je vrienden!