Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Energiehuis laadt langzaam op

26 februari 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Het Energiehuis wordt, na meer dan 20 jaar leegstand, stap voor stap opgeleverd tot een regionaal huis voor de podiumkunsten.
Wethouder Mos: “De gebruikers nemen de komende tijd hun intrek. Het gebouw wordt, zoals wij het noemen, langzaam opgeladen. Op 20 juni vindt de officiële opening plaats.”

Uitgebreide informatie over het Energiehuis is te lezen op de website www.energiehuis.nl.

Kwaliteit benutten
Met investeringen in cultuurhistorie en podiumkunsten werkt de gemeente Dordrecht aan een levendige binnenstad met een programmering die Dordtenaren en toeristen aanspreekt.

De aanwezige kwaliteiten worden zo goed mogelijk benut. Wethouder (cultuur) Jasper Mos: “In lijn met de nieuwe cultuurnota maken we sterker wat al sterk is en Podiumkunsten is daarin een van de speerpunten. Wij gaan voor een programmering die Dordtenaren en bezoekers aanspreekt, die bijdraagt aan een positief beeld van onze stad in het hele land en die toeristen naar Dordrecht trekt." De ontwikkeling van het Energiehuis draagt daaraan bij.

De verschillende partners leveren hier op eigentijdse wijze een bijzondere bijdrage aan. Het gebouw en zijn bewoners staan garant voor een nieuwe manier van kunst en cultuur. Mos: "Door de uitgebreide mogelijkheden ontstaat een aantrekkelijke plek waar je als kind binnenkomt om te ontdekken en als artiest het Energiehuis verlaat." 

 

Deel dit bericht met je vrienden!