Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Werkzaamheden rondom de Mijlweg

26 februari 2013

DORDRECHT - Komende twee weken vinden verschillende werkzaamheden plaats op en rond de Mijlweg. Er wordt een begin gemaakt met de reconstructie van de Mijlweg op het kruispunt Mijlweg-Nijverheidssstraat. Voor de verschillende werkzaamheden wordt de weg afgesloten en moet het verkeer rekening houden met omleidingen.

Van vrijdagavond 1 maart 21.00 uur tot maandagochtend 11 maart 6.00 uur is het kruispunt Mijlweg-Nijverheidsstraat afgesloten voor al het verkeer. Het is nodig om het kruispunt 10 dagen volledig af te sluiten, omdat er meerdere, complexe werkzaamheden op het kruispunt uitgevoerd moeten worden. Zo moeten verschillende kabels en leidingen verlegd en verzwaard worden, moet op grote diepte het riool vervangen worden, wordt het fietspad aan de oostzijde van de Mijlweg op gelijke hoogte gebracht met de weg en wordt het kruispunt gereconstrueerd. Dit houdt in dat de fundering en het asfalt van de weg worden vervangen en dat de voorbereidingen worden getroffen voor het omzetten van de verkeerslichtinstallatie.

Omleidingen
Tijdens de afsluiting van de Mijlweg worden diverse omleidingen ingesteld. De omleidingen zijn met gele informatieborden langs de kant van de weg aangegeven.

Verlengde afrit
Tijdens de gehele reconstructie van de Mijlweg is het verschillende keren nodig dat de Mijlweg gedeeltelijk wordt afgesloten tussen de Laan der Verenigde Naties en de Van Leeuwenhoekweg. Het verkeer voor de westelijke industriegebieden wordt dan omgeleid via de A16/N3/N217. Om de verkeersafwikkeling bij afslag 20 vanaf de A16 (richting Breda) goed te laten verlopen, wordt de afrit verlengd. De werkzaamheden hiervoor vinden in de nacht van maandag 25 op dinsdag 26 februari plaats.

Aanleg bypass Eerste Tolstraat
Tijdens de werkzaamheden is het belangrijk dat de industriegebieden wel gewoon bereikbaar blijven. Om het bedrijventerrein Louterbloemen bereikbaar te houden tijdens de werkzaamheden wordt op de Eerste Tolstraat een zogenoemde bypass aangelegd. Verkeer met bestemming Louterbloemen kan tijdens de afsluiting van het kruispunt Mijlweg-Nijverheidsstraat gebruik maken van de bypass om het gebied in of uit te gaan. De voorbereiding van de bypass is al een paar weken gaande. Het asfalteren gebeurt op donderdag 28 februari. Tijdens het asfalteren worden verkeersregelaars ingezet.

Reconstructie Mijlweg
De gemeente Dordrecht verbreedt de Mijlweg tussen de aansluiting met de Laan der Verenigde Naties en de Van Leeuwenhoekweg. Dit doet de gemeente om de bereikbaarheid van de westelijke industriegebieden te verbeteren. Dit is van belang voor de economische ontwikkeling van de stad. Om die reden is het belangrijk dat de Mijlweg wordt gereconstrueerd.

Meer informatie
Meer informatie over de werkzaamheden, omleidingen en aanleiding voor de reconstructie van de Mijlweg is te vinden op www.dordrecht.nl/mijlweg.

Deel dit bericht met je vrienden!