Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

,,Koffie Met sluit direct en daagt gemeente Dordrecht voor rechter"

22 februari 2013

DORDRECHT - Koffie met is direct gesloten aan de Grote Kerksbuurt 44. De eigenaar van dit besluit, dat is afgedwongen door de gemeente Dordrecht, onjuist. daarom wordt een gaan naar de rechter aangekondigd.

(perbericht Koffie Met)

Koffie Met per direct dicht

Vanochtend is aan de leiding van Koffie Met te kennen gegeven dat, in tegenspraak tot eerdere berichten, zij haar activiteiten in het pand aan de Grotekerksbuurt 44 per direct moet stopzetten. Vanaf hedenmiddag is Koffie Met dus gesloten. De eigenaar van het pand, Stichting Opvang Jeugdevangelisatie, gaat in beroep tegen deze beslissing van de gemeente en heeft een voorlopige voorziening aangevraagd bij de rechter. Pas als deze is toegekend kan Koffie Met haar deuren weer openen.

Afgelopen donderdagavond was er een bijeenkomst belegd met de vrijwilligers van Koffie Met om te spreken over de dreigende sluiting. Arjen Catsburg laat namens de leiding van Koffie Met weten dat de vrijwilligers net als zijzelf erg verrast waren door het besluit van de gemeente de vergunning in te trekken. "Niemand had dit zien aankomen. We waren net iets aan het opbouwen met elkaar. Er kwamen steeds vaker mensen langs voor gebed en we hadden goede gesprekken onder genot van het inmiddels beruchte kopje koffie."

Bij de opening van Koffie Met in mei vorig jaar was er nog volop belangstelling vanuit de lokale politiek. Wethouder Bert van de Burgt verrichtte de openingshandeling en sprak lovende woorden over het initiatief. Arjen Catsburg: "Destijds was iedereen enthousiast over onze aanpak en ook onze wafels vielen in de smaak. We hadden wel gehoord dat er ook toen al klachten waren vanuit de buurt over de fietsen en het gepraat van jongeren in de avond, maar niemand dacht dat dat tot sluiting van Koffie Met zou kunnen leiden."

Over de toekomst van Koffie Met waren de vrijwilligers duidelijk, volgens Catsburg, "Ze willen door! We hebben met elkaar verschillende opties besproken en ook samen gebeden voor wijsheid in het proces en een goede afloop. We hopen van harte dat er op korte termijn een oplossing komt en de activiteiten van Koffie Met door kunnen blijven gaan."

Meer informatie over Koffie Met op www.koffie-met.nl

Zie ook:

Deel dit bericht met je vrienden!