Monday 20 September 2021

Alles over Dordrecht

Fractie WEK: "Bezuinigingsplannen van het College misplaatst"

22 februari 2013 (door Hennie van der Zouw)

DORDRECHT - Franctie WEK uitte zich in een nieuwsbericht zeer verbaasd over de plannen van het college om de burgers te vragen waarop bezuinigd moet worden. Zij stellen in dat bericht: "De burgers moeten dus op zogenaamd democratische wijze beslissen wie hier de dupe van zal worden. Wat een droevig voorstel! En als er dan uiteindelijk geen eensluidende mening uit komt, kan het college zijn eigen plan trekken, met de uitspraak: jullie hebben het zo gewild. Wat een schijndemocratie! Het is niet juist om aan de burger te vragen om aan dit spel mee te doen, zeker als dat betekent dat er bijvoorbeeld op schoolzwemmen en cultuur moet worden bezuinigd. En dat terwijl het Energiehuis nog moet worden geopend," aldus de woordvoerder van Fractie WEK.

"De bezuinigingsplannen staan haaks op de plannen voor het geldverspillende project Nieuwe Dordtste Biesbosch. Dit project zal minimaal zo’n slordige 60 miljoen Euro kosten. Juist een partij als Beter Voor Dordt zou beter moeten weten." WEK is ook van mening dat er in eerste instantie helemaal niet bezuinigd hoeft te worden:  "Kortgeleden is het risicovolle project Noordoevers gestopt; stop nu ook het project Nieuwe Dordtse Biesbosch: beter ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald."

Fractie WEK voorziet namelijk rampzalige beheerskosten waar de gemeente voor zal moeten opdraaien. "Bestaande natuur wordt aangetast en in deze periode van crisis is het creëren van nieuwe natuur geen eerste levensbehoefte."

Tenslotte stelt de Fractie WEK: "Helaas was de wethouder afgelopen dinsdag niet aanwezig tijdens de raadsvergadering om de raad te informeren of de gemeente dan wel de Provincie de beheerskosten van de Tongplaat en de Louisa- en Cannemanspolder van circa 3,5 miljoen Euro zal betalen."

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!