Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

Nieuwe website over verhalen van Dordrecht

20 februari 2013

DORDRECHT - Een nieuwe serie boekjes met verhalen over Dordrecht zullen uit komen. Herman van Duinen bericht over verhalen van Dordrecht nieuwe stijl. Een website is inmiddels ook gelanceerd:

Wie zijn wij?

 

Wie zijn wij? Een samenwerkingsverband tussen het Historisch Platform Dordrecht en de Stichting Illustre Dordracum. Vanaf deel 26 zetten wij de reeks “Verhalen van Dordrecht” voort, waarvan de eerste 25 delen zijn uitgegeven door uitgeverij De Stroombaan.

 

Het Historisch Platform Dordrecht beoogt de activiteiten te coördineren van organisaties en verenigingen in Dordrecht die zich bezighouden met de geschiedenis van de stad en geeft cursussen Dordtologie. Stichting Illustre Dordracum houdt zich bezig met historisch onderzoek in Dordrecht en richt zich in het bijzonder op de Dordtse monumenten en de cultuur-historische geschiedenis van de vroegere bewoners daarvan.

 

De “Verhalen van Dordrecht” hebben onze stad tot onderwerp: markante gebeurtenissen en personen in de geschiedenis van de stad, zoals de geschiedenis van Dordrecht in algemene zin “Kroniek van Dordrecht” (no. 17), de Dordtse Synode (no.1) en Ary Scheffer (no.12). Daarnaast wordt er aandacht besteed aan ons cultureel erfgoed in de brede zin van het woord. Voorbeelden daarvan zijn de Dordtse Hofjes (no.13), de Munt van Holland (no.24) en de geschiedenis van Schouwburg Kunstmin (no. 25). De titels en een samenvatting van de inhoud van de verschenen delen vindt u onder de knop ‘Collectie’.

 

Voor de verschijningsdatum van de nieuwe “Verhalen van Dordrecht”: houd deze website goed in het vizier of mail ons Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. dat u op de hoogte wil worden gehouden!

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!