Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Herman Kersbergen: Sporters keren sportboulevard de rug toe en naar buiten Dordrecht verder

20 februari 2013

DORDRECHT -  Herman Kersbergen, tot 1995 één van de leidinggevende journalisten van Dagblad De Dordtenaar, zegt dat sportmensen tegenwoordig Dordrecht verlaten om hun sport elders te beoefenen. Kersbergen schrijft over een stroom Dordtenaren, die de stad verlaat voor sport elders. De journalist zet deze waarneming tegen die van de wethouder, die jubelt volgens Kersbergen dat de Sportboulevard een succes is.

Hij geeft zijn kritische visie vandaag in zijn column in de Stem van Dordt. De gemeenteraadsleden hebben volgens hem het nakijken gehad bij alle problemen rond de Sportboulevard.

Kersbergen schrijft onder andere:

"Veiligheidsmaatregelen, energiebesparende maatregelen en het opheffen van bouwkundige gebreken aan de Sportboulevard kosten in totaal 1.6 miljoen euro.
Verantwoordelijk wethouder Rinette Reynvaan schrijft met droge ogen: “De gemeente verwacht een deel van deze kosten te verhalen op bouwers en installateurs.”
Zou ze haar eigen woorden écht geloven? Toch blijft het lid van ons stadsbestuur optimistisch. “De Sportboulevard is sportief gezien een succes.” Gemakshalve vergeet Reynvaan er bij te vertellen dat wekelijks een stroom Dordtenaren de stad verlaat om in andere gemeenten hun sport te beoefenen. Slechte ervaringen met een voorziening die 60 miljoen euro heeft gekost.
Maar, zo juichen onze bestuurders graag: “Sportboulevard is het grootste overdekte sportcomplex!”
De échte vraag is echter: wie waren tijdens de bouw de verantwoordelijke toezichthouders?
En de gekozen raadsleden? Hadden weer het nakijken".

(Herman Kersbergen schrijft in de Stem van Dordt en is communicatieadviseur van de Dordtse Ondernemers Vereniging DOV. Hij was jarenlang verbonden, tot zijn VUT, aan Dagblad de Dordtenaar tot de krant op weg was naar een oplage van 40.000 exemplaren. Hij was ook jarenlang de chef van de kerkpagina, die van de krant meer ruimte kreeg toen in 1976 het protestants christelijk Dordtsch Dagblad werd opgeheven in de stad)

Deel dit bericht met je vrienden!