Saturday 18 September 2021

Alles over Dordrecht

De Popcentrale verhuist na ruim twee jaar weer terug naar het Energiehuis

20 februari 2013

DORDRECHT -  Met groot plezier kondigen we de verhuizing van de Popcentrale naar het Energiehuis aan. Ruim twee jaar lang hebben we muziek gemaakt, gewerkt, gefeest en geleerd op de tijdelijke locatie aan de Staart. Het was te gek om van een lege fabriekshal een levendig popcentrum te maken en we zijn al onze vrijwilligers, cursisten en bezoekers dankbaar voor hun inzet.

Aanstaande meivakantie is het dan zover: we verhuizen terug naar onze ouwe stek, maar dan omgetoverd tot het mooiste popcentrum van Nederland. De Popcentrale ondersteunt muzikanten in het Energiehuis met goed ingerichte oefenruimtes, met o.a. een speciale dj-ruimte, een drumcabine en oefenruimtes voor een grote bezetting. Op ons podium, Talent Stage, krijgt lokaal en regionaal talent weer de kans om zichzelf te presenteren en kunnen nieuwe concepten voor de programmering worden ontwikkeld. De studio (ProSound) is ook weer in de Popcentrale gehuisvest met prachtige spullen én is direct verbonden met de zalen en kan dus geluidsopnamen maken van alle zalen in het Energiehuis.

Met de verhuizing naar het nieuwe Energiehuis blijven wij hét popcentrum van Dordrecht en omstreken, waar actieve beoefening van popmuziek en talentontwikkeling worden gestimuleerd, gefaciliteerd en bevorderd. Maar dan in een héél mooi pand samen met o.a. Kunstmin, Bibelot en natuurlijk onze moederorganisatie ToBe. De mogelijkheden voor talentontwikkeling en als muzikantenplatform worden met de verhuizing nog verder uitgebreid. Denk aan een doorlopende leerlijn voor geluidstechnici, audiovisuele vormgevers én muzikanten.
 
Het laatste programma op de Merwedestraat 48 is op 20 april: Band Boost 2013, de halve finale. Twintig ambitieuze bands uit de regio zijn de strijd met elkaar aangegaan om kans te maken op een prijzenpakket bestaande uit onder andere studiotijd, vijfhonderd cd’s en een optreden op Wantijpop. In de halve finale staan de publiekswinnaars die strijden om een plaats in de finale. De Band Boost wordt geproduceerd door de Popcentrale; meer informatie staat op de website: www.bandboost.nl.

Vanaf maandag 13 mei is de Popcentrale gehuisvest in het Energiehuis en een officiële opening zal plaatsvinden aan het eind van het seizoen, samen met alle partners en met een prachtig programma waarbij iedereen kan ontdekken wat het Energiehuis in petto heeft.

Zie ook:

Lees meer over:

energiehuis energie
Deel dit bericht met je vrienden!