Wednesday 22 September 2021

Alles over Dordrecht

Gemeente Dordrecht moet in 2014 vier miljoen euro gaan bezuinigen

20 februari 2013

DORDRECHT – De gemeente Dordrecht staat voor de opdracht om vier miljoen euro nog in 2014 te bezuinigen en dat loopt op tot 9, 1 miljoen euro in 2017. Dit zware weer werd vanmorgen door het college van burgemeester en wethouders bekend gemaakt in een persbijeenkomst. De laatste maanden hebben ambtenaren gestudeerd op bezuinigingsmogelijkheden, die de letter A, B of C meekregen.

De keus is uiteindelijk aan de gemeenteraad, maar de bevolking van Dordrecht mag ook een mening geven. In het pakket zitten geen leuke boodschappen verpakt. Dordrecht heeft de financiële tijden ook tegen en er kan niet worden geteerd op de reserves.

Het zogeheten grondbedrijf zit ook in moeilijke tijden. Daarover is eerder in besloten bijeenkomsten van de gemeenteraad gesproken.

Ook in andere plaatsen is het grondbedrijf vaak een groot probleem. Daarnaast zit de bouw- en onroerend goed markt de stad tegen.Vanaf 13 maart wil de gemeente de burgers laten meedenken over een aantal bezuinigingsmogelijkheden.

Het eerste verslag van de bijeenkomst op internet kan worden verwacht van journalist Thijs Blom van RTV Rijnmond. Thijs kan ook worden gevolgd via moderne media zoals twitter:

Thijs Blom

Thijs Blom

@thijsblom

verslaggever RTV Rijnmond, woordvoerder columnist Kronkelaar, voorzitter dvv ODS, Griekenland-ganger, vrolijk mens

Dordrecht

 

 

 

Deel dit bericht met je vrienden!